Menu Zoek

Mobiel bankieren met apps

apptip(1)

Geld overmaken via een app is niet alleen snel en gemakkelijk. Het is ook heel veilig.

Alle grote banken hebben apps waarmee klanten kunnen bankieren op de smartphone en tablet. Natuurlijk is internetbankieren op elk apparaat mogelijk dus waarom zou u een app gebruiken?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een bankier-app uitermate veilig. Het is zelfs veiliger dan internetbankieren op de pc. Op de eerste plaats is de app zelf beveiligd met een pincode. Op de tweede plaats verloopt al het bankverkeer via de app. Dit verkeer is versleuteld. Daardoor kan niemand het dataverkeer onderscheppen. Is het toestel gestolen of bent u het verloren, blokkeer dan eenvoudig de toegang van de app. Dat kan vaak online via internetbankieren of door de bank te bellen. Op Veiligbankieren.nl is meer informatie te vinden over bankieren via een app.

De bank zit altijd in uw broekzak. Dus geld overmaken of even het saldo checken is zo gepiept. Elke bank heeft zijn app anders ingericht. Maar over het algemeen kan de gebruiker de hoogte van een bedrag instellen dat zonder verdere tussenkomst van bankcodes mag worden overgemaakt. Wie zich daar niet prettig bij voelt, laat dit gewoon achterwege. Verder kunnen iDEAL-betalingen worden gekoppeld aan de meeste apps. Dus bestel een boek bij Bol.com op de tablet of smartphone, en bij het afrekenen wordt dan de bank-app gestart die de verdere betaling afhandelt.

De meeste apps hebben niet alle functionaliteit van internetbankieren. Dus soms moet u toch terug naar de site van de bank. En hoge bedragen overmaken kan alleen met de normale beveiliging van uw bank. Dus dan hebt u de Rabo scanner, e.dentifier of wat uw bank ook gebruikt ter beveiliging, nodig.

De verschillende apps van de banken worden aangeboden in de App Store (iPhone/iPad), Play Store (Android) en WIndows Store (Windows Phone).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.