Menu Zoek

Open een extra venster van de Verkenner

extra-verkenner-venster Open een nieuw Verkenner-venster en werk soepel in twee mappen.

De Verkenner geeft toegang tot de bestanden op de computer. Deze staan bijvoorbeeld gesorteerd in mappen. Soms verplaatst of kopieert u een bestand. Het is dan handig om zowel de map waar het bestand in staat, als de map waar het bestand naartoe moet in beeld te brengen. Open daarvoor een extra Verkenner-venster.

Hebt u de map in de Verkenner al voor u? Klik dan met de rechtermuisknop op de map > In nieuw venster openen. Verder gebruikt u de sneltoets Windows-toets+E om een extra Verkenner-venster te openen.

De Verkenner in Windows 10 bevat daarnaast ook nog een mogelijkheid via het menu. Dat werkt zo:

  • Open de Verkenner. Klik daarvoor op het pictogram Pictogram van de Verkenner op de taakbalk.
  • Klik in het menu op Bestand.
  • Klik op Nieuw venster openen.
  • Het tweede venster opent met dezelfde locatie in de Verkenner. Navigeer naar een andere map zoals u gewend bent.

De Verkenner in Windows 11 heeft in het menu geen optie om een extra venster te openen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.