Menu Zoek

Alleen gewenste delen van webpagina printen

tip(1)

Iets printen van internet kan nog lastig zijn. Zie maar eens alleen af te drukken waarin u geïnteresseerd bent. De extensie Printfriendly helpt daarbij.

Printfriendly is een extensie van het internetprogramma op de computer. Het is dus een aanvulling op de browser. Na installatie staat er een knop van Printfriendly in de browser, rechts naast de adresbalk. Surf naar een webpagina, klik op de knop en selecteer daarna de delen die u wilt afdrukken.

Voor elke browser op de computer is er een eigen extensie. Klik hieronder op de browser die u gebruikt en volg daarna de aanwijzingen in de browser. Of lees eerst het artikel 'Extensies vinden en installeren' om te zien hoe het installeren van extensies in het algemeen werkt.

Printfriendly:

 • Chrome (Klik op de pagina die opent op de blauwe knop Click to Add Chrome Extension).
 • Edge (Klik op de pagina die opent op de blauwe knop Click to Add Edge Extension).
 • Firefox (Klik op de pagina die opent op de blauwe knop Click to Add Firefox Extension).
 • Safari (Zorg dat de Favorietenbalk zichtbaar is en sleep de blauwe knop 'Print Friendly' naar die balk).

Na installatie staat rechts naast de adresbalk de knop 'Printfriendly'. (In Safari en IE is dat een knop op de Favorietenbalk met de naam 'Print Friendly').

 • Klik op de knop 'Printfriendly' Knop Printfriendly.
 • Het Printfriendly-venster opent. Daarin staat wat er wordt afgedrukt. Beweeg de muisaanwijzer over de (tekst)delen die u niet wilt printen.
 • Een geselecteerd deel wordt lichtgeel. Links in het gele vlak is het icoon zichtbaar van een prullenbak. Klik op het gele vlak en het (tekst)deel wordt verwijderd.
  Printfriendly, verwijder tekstdeel
 • Ga zo de hele pagina af.
 • Per ongeluk een deel verwijdert dat u wilt behouden? Klik bovenin op Undo.
 • Hebt u alleen die delen over die u wilt printen, klik dan bovenin op de knop Afdrukken.

Het printen verloopt verder zoals u dat met uw printer gewend bent.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.