Menu Zoek

Privéaccount instellen op Instagram

privacy-account insta

Misschien is het fijner als niet iedereen kan zien wat u op Instagram post. Zet het account dan op privé. Alleen volgers zien nog uw foto's.

Veel bedrijven, bekende personen, influencers en andere mensen hebben een openbaar account op Instagram. Miljoenen Instagramgebruikers kunnen hun profiel en foto's zien zonder ze te volgen. Handig voor fotografen die Instagram gebruiken om reclame te maken voor hun werk. Maar misschien is het niet altijd fijn wanneer vreemden zien wat u deelt. Bijvoorbeeld bij persoonlijke informatie. Zoals foto's met de kleinkinderen of van vakantie. Het is dan handig om uw profiel op privé te zetten. Dan kunnen alleen volgers dat zien. En volgen kan alleen als u daar toestemming voor geeft. Zo bepaalt u wat vreemden kunnen zien.

Zet zo uw account op Instagram op privé:

 • Open de app Instagram.
 • Tik rechtsonder op uw profielfoto.
 • Tik rechtsboven op het pictogram van drie streepjes.
 • Tik op Accountprivacy.
 • Sleep het schuifje achter 'Privéaccount' naar rechts.
 • Soms verschijnt de mogelijkheid om na te lopen of geen vreemde mensen u volgen. Tik dan op Volgers controleren. Tik eventueel naast een account op Verwijderen als diegene u niet mag volgen.
 • Tik op Overschakelen naar privé.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.