Menu Zoek

Rummikub spelen op de tablet of smartphone

rummikub(2)

Speel het populaire spel Rummikub ook op de iPad/iPhone en Android-toestellen.

Rummikub behoeft geen verdere introductie; het spel is razend populair. U kunt het nu ook spelen op de iPad/iPhone of een Android-toestel. Download de gratis app via de links hieronder.

Als u de app opent, kiest u eerst of u de voorwaarden accepteert of niet. Daarna kiest u een tafel om te spelen, 'snelle start' of 'maak je eigen tafel'.

  In een nieuw spel ziet u de stenen onderaan het scherm. Sleep de stenen die u wilt gebruiken naar het groene vlak. U mag pas beginnen met neerleggen als u dertig punten kwijt kunt. Als u niet (meer) kunt, tik dan op het rijtje witte stenen. U krijgt een nieuwe steen in uw overzicht als u niets op het speelbord hebt gelegd. De fictieve tegenstander is aan de beurt. De eerste speler die zijn of haar stenen heeft weggespeeld, wint het spel.

  Wilt u de spelregels doorlezen?

  • Tik linksonder op de drie puntjes.
  • Tik op het vraagteken.
  • Tik op Spelregels.
  • Om terug naar het spel te gaan, tikt u linksboven op kruisje.

  Bij de instellingen kunt u onder andere de taal, het geluid en het speelniveau aanpassen.

  • Tik onderin op de drie puntjes.
  • Tik op de afbeelding van het tandwiel.
  • Wilt u de taal aanpassen, tik op de knop achter 'taal' en vink bijvoorbeeld Nederlands aan.
  • De instelling is gelijk aangepast. Tik linksboven op het kruisje om terug naar het spel te gaan.
  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.