SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: 60ste Eredivisieseizoen van start

eredivisie-logo-gold

Het is zestig jaar geleden dat de Eredivisie zijn eerste editie beleefde. Vanaf 5 augustus gaat de hoogste voetbalcompetitie van Nederland weer van start met een splinternieuw seizoen.

Alle ins en outs van deze jubileumeditie zijn terug te vinden op de officiële site van de Eredivisie. Uitslagen, standen, informatie over clubs, maar ook statistieken van spelers, zoals wie had de meest succesvolle dribbels of de meeste doelpogingen, zijn hier nooit verder dan een muisklik.

Verder biedt de site toegang tot de ticketverkoop voor de wedstrijden van alle voetbalclubs uit de Eredivsie. Zo kunt u eenvoudig een kaartje bestellen voor een wedstrijd van uw favoriete club. Denkt u heel veel van het spelletje te weten, dan kunt u deelnemen aan het voetbalspel Profcoach. Hiermee stelt u een team samen van spelers die in de Eredivisie spelen en neemt u het op tegen andere voetbalkenners.

Wijzigingen spelregels
Met ingang van het nieuwe seizoen zijn ook enkele spelregelwijzigingen doorgevoerd. Zo hoeft een aftrap niet meer naar voren te worden genomen en is een overtreding binnen het strafschopgebied niet meer automatisch een rode kaart. Alle nieuwe regels, en ook de bestaande, zijn op de site te vinden in het online spelregelboek.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.