SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: DuckDuckGo

2106-duckduckgo

Zoekmachine DuckDuckGo is een alternatief voor Google. De site is erg gericht op het beschermen van privacy.

Google is de bekendste zoekmachine en vrijwel iedereen gebruikt de site om van alles op te zoeken. Google is echter ook een enorm bedrijf met allerlei diensten, en het verzamelt allerlei gegevens van gebruikers. Van wat mensen opzoeken tot welke sites ze aanklikken.

Persoonlijke gegevens
Wie wil zoeken zonder dat zijn zoekgedrag wordt bijgehouden, heeft aan DuckDuckGo een goede. De site zegt geen persoonlijke gegevens van gebruikers te bewaren, geen persoonlijke advertenties te tonen en de gebruiker niet digitaal te volgen.

DuckDuckGo werkt vergelijkbaar met andere zoeksites. U typt een of meerdere trefwoorden in en de site geeft dan de zoekresultaten weer.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.