Menu Zoek

Tabel in Word snel passend maken

tabel in word x250

Een tabel die u plakt in een Word-document kan er gek uitzien of op twee pagina's komen. Maak 'm met één knop passend.

Een tabel die bijvoorbeeld op internet staat of gemaakt is in Excel, kunt u kopiëren en in Word gebruiken. Is die tabel wat breder dan het Word-document? Maak 'm dan passend met de knop ‘AutoAanpassen'.

 • Kopieer de tabel die u in Word wilt hebben. Klik hiervoor op de cel helemaal linksboven. Houd de muisknop ingedrukt en beweeg naar de cel rechtsonder, zodat de hele tabel geselecteerd is. Laat de muisknop los.
 • Druk op de sneltoets Ctrl+C.
 • Open een nieuw Word-document of open het document waar de tabel in moet komen.
 • Druk op de sneltoets Ctrl+V om de tabel te plakken.
 • Klik ergens in de tabel.
 • Klik in het Lint op het meest rechtse tabblad Indeling. (Let op: er staan er nu twee met dezelfde naam in het Lint!)
 • Klik in de groep ‘Celformaat’ op AutoAanpassen > AutoAanpassen aan venster.

De cellen van de tabel zijn smaller geworden en de tabel past op de pagina. Mogelijk ziet het er nog niet zo mooi uit. Pas als u wilt de breedte van de kolommen met de hand aan. Met de andere opties van Word kunt u de tabel opmaken, bijvoorbeeld met kleurtjes en dikgedrukte letters.

Sommige tabellen zijn gewoonweg te breed om op een staande (langwerpige) pagina te passen. Een oplossing daarvoor is om het document te draaien.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.