Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Terug in de tijd met Google Street View

google_maps_terugtijd

Reis met Street View van Google Maps terug in de tijd en zie hoe een straat is veranderd in de afgelopen tien jaar.

Het straatbeeld verandert vliegensvlug. Wat een aantal jaar geleden nog een verpauperde buurt was, is nu omgetoverd tot een hippe wijk. En op de plek waar alleen kijken over de rivier mogelijk was, ligt nu een spectaculaire brug. Andersom kan natuurlijk ook: dat leuke winkeltje op de hoek van de straat waar u jarenlang boodschappen deed, is ineens verdwenen. Wilt u gehoor geven aan uw nostalgische gevoelens, reis dan met Google Maps terug in het verleden. Blader door Street View-opnamen die tot tien jaar teruggaan in de tijd, en u ziet hoe een plek door de jaren heen veranderd is.

 • Surf naar www.google.nl/maps om de tijdreis te starten.
 • Klik op de locatie die u wilt bekijken.
 • Onderin verschijnt een foto met het adres. Klik op de foto.
 • De meest actuele versie van Street View verschijnt in beeld. In de linkerbovenhoek staat het adres en de datum van de opname met een klok-icoontje. Klik op de klok.
 • Sleep het schuifbalkje over de tijdbalk, naar een gewenst jaar.
 • Klik op de foto boven de tijdbalk om de foto beeldvullend weer te geven.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.