SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: test zelf uw internetsnelheid

050516_korting_provider_home

Traag internet is vervelend. Zeker als u net een filmpje wil kijken of grote bestanden wil downloaden. Op het web zijn gratis meters te vinden die u precies vertellen hoe snel uw internet is. Handig, zeker als u het idee heeft dat uw provider niet de beloofde snelheid biedt.

De internetsnelheid hangt trouwens niet alleen af van uw provider. Andere factoren, zoals een slechte wifiverbinding in uw huis, zijn zeker zo belangrijk. In de tip 'Verhelp zwak wifi-signaal' leggen we uit hoe u hieraan iets kunt doen. Hieronder gaan we verder in op verschillende snelheidsmeters.

Speedtest.nl
Een van de bekendste onafhankelijke snelheidsmeters in Nederland is Speedtest.nl. Hier kunt u gemakkelijk uw download- en uploadsnelheid meten. U kunt de metingen ook opslaan, zodat u ze met elkaar kunt vergelijken. U dient zich dan wel te registreren. De site geeft ook een overzicht van alle providers en hun abonnementen, en laat zien welke providers het snelste internet bieden.

M-Lab
Een tweede optie is de test van M-Lab. Deze meter wordt aanbevolen door de Autoriteit Consument & Markt. De concurrentiewaakhond wil met de uitslagen van M-Lab controleren of providers zich wel aan de beloofde snelheid houden. Op termijn wil de ACM met goedgekeurde snelheidsmeters gaan werken. Met de resultaten van deze tests kunnen consumenten dan hun geld terugeisen als de provider zijn beloften niet nakomt. M-Lab is nu nog niet gecertificeerd.
               
Speedtest.net
Een goed alternatief is Speedtest.net. Deze meter biedt de mogelijkheid om testresultaten op te slaan in mooie grafieken, en heeft ook apps voor Android en iOS.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.