SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: 3D-print laten maken

081015_3D-printen

Het wordt steeds eenvoudiger om een eigen 3D-print in huis te halen.

Toegegeven, een 3D-ontwerp maken is niet zo gemakkelijk als het volschrijven van een Word-document en dat uitprinten. Maar het wordt u tegenwoordig wel steeds makkelijker gemaakt.

3D-selfie
U kent vast de selfie wel, een foto die u van uzelf maakt. Dit concept wordt naar een nieuw niveau getild. Tegenwoordig kunt u een scan van uzelf laten maken en u komt als kleine 3D-versie uit de printer. Of het mooi is, daar valt over te twisten. Maar ludiek is het in elk geval. Een stel dat gaat trouwen kan nu bijvoorbeeld poppetjes van zichzelf op de bruidstaart zetten. De 3D-printdienst is beschikbaar in verschillende winkels (scrol op de website naar beneden voor de adressen) door het hele land. Ga ervan uit dat u ongeveer honderd euro kwijt bent voor een beeldje van tien centimeter.

Het proces induiken
Zien hoe 3D-printen van ontwerp tot print in zijn werk gaat? Steeds meer bibliotheken in Nederland openen een 'FabLab'. Dit staat voor fabrication laboratory, simpelweg een laboratorium om iets te maken. Hier wordt vooral de jeugd gestimuleerd om met 3D-ontwerpen en -printen aan de slag te gaan, maar wat let u om ook eens te informeren en een kijkje te nemen bij de bieb in de buurt?

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.