Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: 3D-print laten maken

081015_3d-printen

Het wordt steeds eenvoudiger om een eigen 3D-print in huis te halen.

Toegegeven, een 3D-ontwerp maken is niet zo gemakkelijk als het volschrijven van een Word-document en dat uitprinten. Maar het wordt u tegenwoordig wel steeds makkelijker gemaakt.

3D-selfie
U kent vast de selfie wel, een foto die u van uzelf maakt. Dit concept wordt naar een nieuw niveau getild. Tegenwoordig kunt u een scan van uzelf laten maken en u komt als kleine 3D-versie uit de printer. Of het mooi is, daar valt over te twisten. Maar ludiek is het in elk geval. Een stel dat gaat trouwen kan nu bijvoorbeeld poppetjes van zichzelf op de bruidstaart zetten. De 3D-printdienst is beschikbaar in verschillende winkels (scrol op de website naar beneden voor de adressen) door het hele land. Ga ervan uit dat u ongeveer honderd euro kwijt bent voor een beeldje van tien centimeter.

Het proces induiken
Zien hoe 3D-printen van ontwerp tot print in zijn werk gaat? Steeds meer bibliotheken in Nederland openen een 'FabLab'. Dit staat voor fabrication laboratory, simpelweg een laboratorium om iets te maken. Hier wordt vooral de jeugd gestimuleerd om met 3D-ontwerpen en -printen aan de slag te gaan, maar wat let u om ook eens te informeren en een kijkje te nemen bij de bieb in de buurt?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.