Menu Zoek

Tip: app downloaden in Windows 10

2310-apps-downloaden

Voor Windows 10 zijn allerlei (gratis) apps te downloaden in de Store.

Voor Windows 10 zijn allerlei apps beschikbaar. Dit zijn programma's die speciaal geschikt zijn voor Windows 10. Het woord 'app' is een beetje verwarrend. Dit woord wordt namelijk gebruikt voor apps uit de Store, maar ook voor vertrouwde programma's zoals Word, IrfanView, Internet Explorer en Excel.

Store
De Store is de online winkel waar apps uit gedownload kunnen worden. Deze winkel vindt u terug via onder meer de Startknop. De winkel heeft allerlei apps, soms gratis en soms betaald. Microsoft wil dat de Store op den duur alle apps bevat die u maar zou willen, maar zo ver is het nog niet. In de Store kunt u op de startpagina zien wat er allemaal aan apps te vinden is in de winkel. Ook kunt u in verschillende rubrieken, zoals games, films of muziek, snuffelen. Of typ rechtsboven in het zoekvak een zoekterm als u al weet wat u wilt downloaden. Bij elke app staat een afbeelding, een korte beschrijving en of de app gratis is of geld kost.

App installeren
Zo zoekt en installeert u een gratis app:

  • Klik op Starten > Microsoft Store.
  • Typ rechtsboven in het zoekvak een zoekterm.
  • Druk op de Enter-toets.
  • Een lijst met zoekresultaten opent. Klik op een app. 
  • Een pagina opent met een beschrijving van de app. Eronder staan recensies van andere gebruikers. Klik op Downloaden om de app te installeren.
  • De installatie gaat automatisch van start. De voortgang is in beeld te zien. Als de app geïnstalleerd is, staat er 'Openen'. Klik hierop om de app te starten.

U vindt de app uiteraard ook in het Startmenu terug. Klik op Starten en zoek de betreffende app op in de lijst met programma's en apps. Klik op de naam van de app om hem te starten. Sluit apps weer door te klikken op het kruisje rechts boven in beeld.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.