SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bestanden kopiëren naar usb-stick

1404-usb-250

Bestanden vervoeren gaat handig op een usb-stick. Maar hoe krijgt u ze van de computer naar de stick? Dat gaat door ze te kopiëren.

Als u een bestand kopieert, dan wordt er een duplicaat aangemaakt. Deze kunt u dan 'plakken' zoals dat heet. Oftewel: het tweede, identieke, bestand op een bepaalde locatie opslaan. Hebt u bestanden, zoals foto's, op de computer en wilt u ze laten zien aan bijvoorbeeld familie? Kopieer ze naar de usb-stick en neem die mee.

  • Open de Verkenner, bijvoorbeeld via het pictogram op de Taakbalk.
  • Stop de usb-stick in de bijbehorende aansluiting op de computer.  
  • Op het moment dat de computer de stick herkent, ziet u deze links in de Verkenner verschijnen. Klik eventueel eerst op het pijltje voor 'Computer' of 'Deze pc'.
  • Ga in de Verkenner naar de foto's die u op de usb-stick wilt zetten.
  • Klik met de rechtermuisknop op een foto. (Of selecteer eerst meerdere foto's door ze aan te klikken terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik dan op de rechtermuisknop). 
  • Klik in het menu dat verschijnt op Kopiëren naar > [naam usb-stick].

De bestanden worden gekopieerd naar de usb-stick.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.