Menu Zoek

Tip: bestanden kopiëren naar usb-stick

1404-usb-250

Bestanden vervoeren gaat handig op een usb-stick. Maar hoe krijgt u ze van de computer naar de stick? Dat gaat door ze te kopiëren.

Als u een bestand kopieert, dan wordt er een duplicaat aangemaakt. Deze kunt u dan 'plakken' zoals dat heet. Oftewel: het tweede, identieke, bestand op een bepaalde locatie opslaan. Hebt u bestanden, zoals foto's, op de computer en wilt u ze laten zien aan bijvoorbeeld familie? Kopieer ze naar de usb-stick en neem die mee.

 • Open de Verkenner, bijvoorbeeld via het pictogram op de Taakbalk.
 • Stop de usb-stick in de bijbehorende aansluiting op de computer.
 • Op het moment dat de computer de stick herkent, ziet u deze links in de Verkenner verschijnen. Klik eventueel eerst op het pijltje voor 'Computer' of 'Deze pc'.
 • Ga in de Verkenner naar de foto's die u op de usb-stick wilt zetten.
 • Klik met de rechtermuisknop op een foto. (Of selecteer eerst meerdere foto's door ze aan te klikken terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik dan op de rechtermuisknop).
 • Klik in het menu dat verschijnt op Kopiëren naar > [naam usb-stick].

De bestanden worden gekopieerd naar de usb-stick.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.