SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bestandsextensie tonen in Verkenner (Windows 10)

0709-bestandsextensies

Direct zien om wat voor soort bestand het gaat? Stel in dat zowel de naam van het bestand als de extensie toont in de Verkenner van Windows 10.

De extensie van een bestand zijn de letters die achter de punt komen in de naam. Zo is bij 'Brief.docx' het gedeelte 'docx' de extensie. Deze letters geven aan dat het een Word-bestand is. Andere bekende extensies zijn .jpg (afbeeldingen), .pdf (pdf-bestand) en .mp3 (muziek). Het is handig om de extensies meteen te kunnen zien in de Verkenner. Dat regelt u via de instellingen van de Verkenner:

  • Klik in de Taakbalk op het pictogram van de Verkenner.
  • Klik op het tabblad Beeld.
  • In het gedeelte 'Weergeven/verbergen' staat een optie 'Bestandsnaamextensies'.
  • Staat er geen zwart vinkje in het hokje voor deze optie? Klik dan op het hokje. Er komt een zwart vinkje in te staan.
  • Is het hokje al aangevinkt? Laat het dan zo staan.
  • Bij alle bestanden staan nu de extensie achter de naam. Dit geldt niet voor mappen, die hebben alleen een naam en geen extensie.
  • U blijft de extensies zien totdat u deze optie handmatig weer uitzet. Dit doet u door het vinkje voor de optie 'Bestandsnaamextensies' te verwijderen.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.