SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: cellen uitlijnen in Excel 2016

2302-excel-afbeelding-250

Bepaal zelf hoe de inhoud van een cel wordt uitgelijnd in Excel 2016.

In de cellen in Excel kan van alles staan. Bijvoorbeeld tekst, geldbedragen of andere getallen. Standaard wordt de inhoud van een cel rechts uitgelijnd. Om de gegevens in een werkblad mooi op te maken, moet de inhoud soms anders uitlijnen. Met enkele muisklikken lijnt Excel de celinhoud op een andere manier uit.

Een cel uitlijnen

 • Start Excel 2016.
 • Klik op cel A1 en typ een getal of tekst.
 • Druk op de Enter-toets.
 • Cel A2 is nu actief. Klik op cel A1.
 • In de groep 'Uitlijning' op het tabblad 'Start' staan de diverse mogelijkheden voor uitlijning. Voor horizontaal uitlijnen zijn er de opties 'Links uitlijnen' Uitlijnknoppen, 'Centreren'  Uitlijnknoppen en 'Rechts uitlijnen' Uitlijnknoppen . Klik op de gewenste optie.
 • Boven de knoppen voor horizontaal uitlijnen staan opties om de inhoud van de cel verticaal uit te lijnen. Verticaal uitlijnen werkt alleen bij cellen die een andere grootte hebben dan normaal, bijvoorbeeld als er binnen een tabel cellen zijn samengevoegd. Het kan dan mooier zijn om de inhoud boven of in het midden te tonen. Klik indien van toepassing op de gewenste optie.

 Uitlijnknoppen in Excel

Meerdere cellen uitlijnen
Meerdere cellen tegelijk uitlijnen kan ook.

 • Selecteer de cellen die u wilt uitlijnen. Klik op de eerste cel, houd de muisknop ingedrukt en sleep de muisaanwijzer over de andere cellen.
 • Laat de muisknop los.
 • Klik op de knop Links uitlijnen, Centreren of Rechts uitlijnen.

Bekijk ook in onze video hoe celuitlijning werkt in Excel.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.