Menu Zoek

Tip: e-boeken lenen

tip

De bibliotheek gaat met de tijd mee en leent tegenwoordig ook e-boeken uit.

De digitale bieb sluit nooit. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, kunt u er digitale boeken lenen. Zonder kopzorgen, want terugbrengen verloopt automatisch. En verlengen kan oneindig. De standaard uitleentermijn van e-boeken, ook wel e-books genoemd, is drie weken. In totaal mag u tien boeken tegelijk lenen. Hiervoor hebt u een abonnement op de bieb nodig. Overigens kunt u wel vrijblijvend rondneuzen in het digitale aanbod.

Alle apparaten
Het mooie is dat u geen e-reader nodig hebt om de e-boeken te lezen. De boeken zijn gewoon op de computer te lezen, en op de tablet of smartphone. Natuurlijk kunnen ze wel op een e-reader worden geplaatst.

Lezen op de pc of laptop

Om e-boeken te kunnen lenen van de bieb hebt u een webaccount nodig. Hoe u dit aanmaakt leest u bij: Hoe maak ik een webaccount aan? Daarna leest u in deze uitgebreide handleiding hoe u e-boeken leest op uw pc of laptop.

Lezen op tablet of smartphone
De bieb toont in een viertal filmpjes hoe u e-boeken leest op de tablet of smartphone. De filmpjes behandelen:

  1. Het aanmaken van een webaccount.
  2. De e-book-app downloaden.
  3. Een e-boek uitzoeken.
  4. Het boek downloaden in de e-book-app.

Lezen op de e-reader
Ook de stappen die u moet zetten om de boeken te kunnen lezen op een e-reader worden duidelijk toegelicht in een vijftal filmpjes. Deze filmpjes behandelen:

  1. Het aanmaken van een webaccount.
  2. Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren.
  3. De e-reader en de pc autoriseren.
  4. Een e-boek uitzoeken.
  5. Het boek downloaden in de e-book app.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.