SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: e-boeken lenen

tip

De bibliotheek gaat met de tijd mee en leent tegenwoordig ook e-boeken uit.

De digitale bieb sluit nooit. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, kunt u er digitale boeken lenen. Zonder kopzorgen, want terugbrengen verloopt automatisch. En verlengen kan oneindig. De standaard uitleentermijn van e-boeken, ook wel e-books genoemd, is drie weken. In totaal mag u tien boeken tegelijk lenen. Hiervoor hebt u een abonnement op de bieb nodig. Om e-boeken te kunnen lenen van de bieb hebt u een webaccount nodig. Hoe u dit aanmaakt, leest u hier. Overigens kunt u wel vrijblijvend rondneuzen in het digitale aanbod.

Alle apparaten

Het mooie is dat u geen e-reader nodig hebt om de e-boeken te lezen. De boeken zijn gewoon op de computer, tablet of smartphone te lezen. Natuurlijk kunnen ze wel op een e-reader worden geplaatst.  

Lezen op de pc of laptop

In een video ziet u hoe u e-boeken leest op uw pc of laptop.

Lezen op tablet of smartphone

Download de app en lees hier hoe u e-boeken leest op de tablet of smartphone. Op YouTube worden deze stappen ook in een video uitgelicht.

Lezen op de e-reader

In een filmpje worden de stappen die u moet zetten om de boeken te kunnen lezen toegelicht.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.