Menu Zoek

Tip: foto’s versturen via Gmail

2505-gmail

Hebt u een leuke foto of afbeelding die u wilt versturen aan iemand anders? Via de e-mail gaat dit razendsnel.

Digitale foto's zijn vaak 'grote' bestanden. Het is daardoor niet mogelijk om veel foto's tegelijk naar iemand te mailen. De meeste providers hanteren een maximum berichtgrootte. E-mailen van foto's is dus vooral handig als het om een enkele foto gaat of enkele kleine afbeeldingen.

Een foto mailen via Gmail werkt zo:

 • Ga naar www.gmail.com en log in met uw Gmail-adres en -wachtwoord.
 • De mailomgeving opent. Klik linksboven op Opstellen.
 • Een leeg mailbericht opent. Schrijf uw mailtje zoals u dat altijd doet: typ het mailadres van de ontvanger achter 'Aan', vul een onderwerp in en schrijf uw tekst.
 • Klik onder aan het mailbericht op het pictogram van de paperclip om een foto toe te voegen.
 • De Verkenner opent. Blader naar de map waarin de foto staat, selecteer de foto en klik op Openen.
 • De foto wordt toegevoegd aan het mailbericht. De naam van de foto staat onder in het mailtje. Als de naam in blauwe letters staat, is de foto volledig toegevoegd aan het bericht. Klik op Verzenden om het bericht te versturen.

Deze tip werkt ook voor andere bestanden, zoals Word-documenten of muziekbestanden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.