Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: hoeveel loopt u op een dag?

google fit

Houd zelf uw stappen bij en controleer of u voldoende loopt en beweegt op een dag! Want we horen het steeds vaker: zitten is het nieuwe roken. We moeten dus meer bewegen.

Dat betekent niet automatisch dat we direct met z'n allen naar de sportschool moeten. Wat vaker een stukje lopen kan ook al helpen. Door bij te houden hoeveel u per dag loopt, krijgt u al een stuk beter inzicht in hoeveel u per dag beweegt. Dit kan uiteindelijk een extra motivatie zijn om meer te bewegen. Het bijhouden van uw stappen kan met behulp van een smartwatch maar ook met een stappenteller op de telefoon.

iPhone
Zo kunt u op de iPhone de standaardapp Gezondheid gebruiken om uw stappen bij te houden. Per dag ziet u dan hoeveel stappen u hebt gelopen. Daarnaast kunt u ook de voortgang van het aantal gelopen stappen bijhouden. Wilt u meer inzicht in bepaalde gezondheidsgegevens? Gebruik dan de app Gezondheid voor extra functionaliteiten. Bijvoorbeeld om uw hartslag te meten of om uw slaapritme te monitoren.

Android-telefoon
Hebt u een Android-telefoon, dan kunt u aan de slag met de app Google Fit. Deze is te downloaden in de Play Store. Ook in deze app kunt u zien hoeveel stappen u per dag hebt gezet en wat uw voortgang is over een langere periode. Het leuke aan deze app is, dat u ook zelf doelen kunt instellen. Geef bijvoorbeeld aan hoeveel stappen u op een dag wilt zetten of hoeveel minuten u per dag wilt bewegen.

Let op: als u gebruikmaakt van deze apps, is het wel noodzakelijk om uw smartphone bij u te dragen, anders worden uw stappen niet geteld.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.