SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: internetten met een kabeltje

tip(2) Problemen met draadloos internet? Verbind de pc of laptop dan (tijdelijk) via een kabeltje met de modem.

U zou het bijna vergeten in het wifi-tijdperk, maar het is mogelijk thuis te internetten via een kabeltje. Waarom u dat zou doen? Bijvoorbeeld omdat de wifi-verbinding is weggevallen of omdat de wifi-adapter in uw pc stuk is. Door de computer met een netwerkkabel op de modem aan te sluiten, kunt u blijven internetten. De internetverbinding is via een draadje overigens gegarandeerd sneller dan via wifi. Dus als u een keer tijdelijk sneller internet nodig hebt, bijvoorbeeld bij het downloaden, kunt u even via een kabel internetten.

RJHet kan daarom geen kwaad een kabeltje in huis te halen. Tegenwoordig worden ze niet standaard meer door de provider geleverd. Voor een paar euro haalt u een kabel in huis. Ze zijn verkrijgbaar bij zaken als MediaMarkt, Bol.com of Dixons.


Welke kabel?
Let er wel op dat u een kabel met de juiste aansluiting koopt. U hebt een RJ-45 stekker aan beide zijden van de kabel nodig. Op de foto hiernaast ziet u hoe zo'n stekker eruitziet. En koop ook vooral een kabel die lang genoeg is zodat u probleemloos uw apparaat verbindt met de modem. 


Kabel aansluiten
Bijna elke modem, die u van de provider hebt gekregen, heeft een uitgang voor een kabeltje. De pc en laptop hebben dat ook. Meestal staat er zoiets als 'LAN' bij. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe zo'n ingang eruitziet.

  Lan aansluiting
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.