SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: internetten met een kabeltje

tip(2) Problemen met draadloos internet? Verbind de pc of laptop dan (tijdelijk) via een kabeltje met de modem.

U zou het bijna vergeten in het wifi-tijdperk, maar het is mogelijk thuis te internetten via een kabeltje. Waarom u dat zou doen? Bijvoorbeeld omdat de wifi-verbinding is weggevallen of omdat de wifi-adapter in uw pc stuk is. Door de computer met een netwerkkabel op de modem aan te sluiten, kunt u blijven internetten. De internetverbinding is via een draadje overigens gegarandeerd sneller dan via wifi. Dus als u een keer tijdelijk sneller internet nodig hebt, bijvoorbeeld bij het downloaden, kunt u even via een kabel internetten.

RJHet kan daarom geen kwaad een kabeltje in huis te halen. Tegenwoordig worden ze niet standaard meer door de provider geleverd. Voor een paar euro haalt u een kabel in huis. Ze zijn verkrijgbaar bij zaken als MediaMarkt, Bol.com of Dixons.


Welke kabel?
Let er wel op dat u een kabel met de juiste aansluiting koopt. U hebt een RJ-45 stekker aan beide zijden van de kabel nodig. Op de foto hiernaast ziet u hoe zo'n stekker eruitziet. En koop ook vooral een kabel die lang genoeg is zodat u probleemloos uw apparaat verbindt met de modem. 


Kabel aansluiten
Bijna elke modem, die u van de provider hebt gekregen, heeft een uitgang voor een kabeltje. De pc en laptop hebben dat ook. Meestal staat er zoiets als 'LAN' bij. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe zo'n ingang eruitziet.

  Lan aansluiting
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.