SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: internetten op Samsung Galaxy Tab

0509-android Met deze drie tips gaat internetten op de Samsung Galaxy Tab 2, 3 en 4 nog makkelijker.

De Samsung Galaxy Tab 2, 3 en 4 hebben een standaardapp waarmee u kunt internetten. Deze app heet 'Internet'. Tik op de app om het programma te starten. Daarna kunt u met onze drie tips aan de slag.

1. Pagina vergroten 
Wilt u de pagina die u aan het lezen bent liever wat groter in beeld? Dubbeltik op de pagina en hij wordt groter getoond. Door weer te dubbeltikken op de pagina wordt deze weer in het originele formaat getoond. Is de vergroting u niet groot genoeg of juist te groot? Zoom dan in door een pinchbeweging te maken: plaats twee vingers op het scherm en beweeg uw vingers uit elkaar. Wilt u weer terug naar de oorspronkelijke grootte, beweeg de twee vingers op het scherm weer naar elkaar toe. 
 

2. Pagina openen in een nieuw tabblad 
Bent u een artikel aan het lezen waarin een link staat naar een andere website? U kunt de link openen in een nieuw tabblad. Zo houdt u het artikel dat u aan het lezen was, ook bij de hand. U opent een link als volgt in een nieuw tabblad:

 • Houd uw vinger twee seconden op de link.
 • Er verschijnt een venster boven de link met verschillende opties. Tik op Openen in nieuw venster of Openen in nieuw tabblad (Tab 4: Android 5.0).
 • De link wordt in een nieuw tabblad geopend.

3. Webpagina's lezen zonder internetverbinding 
Bent u vaak onderweg met uw Samsung Galaxy Tab 2, 3 of 4? Voeg dan in de app Internet pagina's toe aan Opgeslagen pagina's. Om de Opgeslagen pagina's te lezen hebt u namelijk geen internetverbinding nodig. U voegt een pagina als volgt toe aan uw Opgeslagen pagina's:

 • Ga in de app Internet naar de pagina die u wilt toevoegen.
 • Tik op de Tab 2 op het pictogram Instellingen 03042014_Tab 2_Instellingen boven de adresbalk. Tik op de Tab 3 op de Menutoets. Tik op de Tab 4 (Android 5.0) rechtsboven op Meer
 • Tik op de Tab 2 en 3 op Opslaan voor offline lezen. Op de Tab 4 tikt u op Webpagina opslaan.
 • De pagina is toegevoegd aan uw Opgeslagen pagina's. U kunt hem nu overal lezen, ook als u geen internetverbinding hebt.

Om uw Opgeslagen pagina's te openen doet u het volgende: 

 • Open de app Internet. 
 • Tik rechts naast het webadres op het pictogram van Favorieten 06092013_SGT3 verder met_Favorieten tekst 1. Op de Tab 4 tikt u rechtsboven op Favoriet.
 • Tik op het tabblad Opgeslagen pagina's.
 • U ziet een overzicht van alle pagina's die u hebt toegevoegd aan uw Opgeslagen pagina's. Tik op de pagina die u wilt openen.

Let op: als u geen internet hebt, kunnen de linkjes op een opgeslagen pagina niet geopend worden.

In onderstaande video zie u hoe u op de Tab 3 een webpagina toevoegt aan uw Opgeslagen pagina's.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.