SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: internetten op Samsung Galaxy Tab

0509-android Met deze drie tips gaat internetten op de Samsung Galaxy Tab 2, 3 en 4 nog makkelijker.

De Samsung Galaxy Tab 2, 3 en 4 hebben een standaardapp waarmee u kunt internetten. Deze app heet 'Internet'. Tik op de app om het programma te starten. Daarna kunt u met onze drie tips aan de slag.

1. Pagina vergroten 
Wilt u de pagina die u aan het lezen bent liever wat groter in beeld? Dubbeltik op de pagina en hij wordt groter getoond. Door weer te dubbeltikken op de pagina wordt deze weer in het originele formaat getoond. Is de vergroting u niet groot genoeg of juist te groot? Zoom dan in door een pinchbeweging te maken: plaats twee vingers op het scherm en beweeg uw vingers uit elkaar. Wilt u weer terug naar de oorspronkelijke grootte, beweeg de twee vingers op het scherm weer naar elkaar toe. 
 

2. Pagina openen in een nieuw tabblad 
Bent u een artikel aan het lezen waarin een link staat naar een andere website? U kunt de link openen in een nieuw tabblad. Zo houdt u het artikel dat u aan het lezen was, ook bij de hand. U opent een link als volgt in een nieuw tabblad:

 • Houd uw vinger twee seconden op de link.
 • Er verschijnt een venster boven de link met verschillende opties. Tik op Openen in nieuw venster of Openen in nieuw tabblad (Tab 4: Android 5.0).
 • De link wordt in een nieuw tabblad geopend.

3. Webpagina's lezen zonder internetverbinding 
Bent u vaak onderweg met uw Samsung Galaxy Tab 2, 3 of 4? Voeg dan in de app Internet pagina's toe aan Opgeslagen pagina's. Om de Opgeslagen pagina's te lezen hebt u namelijk geen internetverbinding nodig. U voegt een pagina als volgt toe aan uw Opgeslagen pagina's:

 • Ga in de app Internet naar de pagina die u wilt toevoegen.
 • Tik op de Tab 2 op het pictogram Instellingen 03042014_Tab 2_Instellingen boven de adresbalk. Tik op de Tab 3 op de Menutoets. Tik op de Tab 4 (Android 5.0) rechtsboven op Meer
 • Tik op de Tab 2 en 3 op Opslaan voor offline lezen. Op de Tab 4 tikt u op Webpagina opslaan.
 • De pagina is toegevoegd aan uw Opgeslagen pagina's. U kunt hem nu overal lezen, ook als u geen internetverbinding hebt.

Om uw Opgeslagen pagina's te openen doet u het volgende: 

 • Open de app Internet. 
 • Tik rechts naast het webadres op het pictogram van Favorieten 06092013_SGT3 verder met_Favorieten tekst 1. Op de Tab 4 tikt u rechtsboven op Favoriet.
 • Tik op het tabblad Opgeslagen pagina's.
 • U ziet een overzicht van alle pagina's die u hebt toegevoegd aan uw Opgeslagen pagina's. Tik op de pagina die u wilt openen.

Let op: als u geen internet hebt, kunnen de linkjes op een opgeslagen pagina niet geopend worden.

In onderstaande video zie u hoe u op de Tab 3 een webpagina toevoegt aan uw Opgeslagen pagina's.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.