SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: meldingen wegvegen van Vergrendelscherm Galaxy S

050517_meldingicoon

Soms hebt u geen tijd om de meldingen op de Samsung Galaxy S4, 5 en 6 te lezen. Veeg de boodschap dan snel en ongelezen van het vergrendelde scherm af.

Meldingen op de smartphone zijn handig. Zo blijft u op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe sms'jes, WhatsApp-berichten of e-mail en mist u nooit een bericht. Haal de vergrendeling van het scherm af, tik op de melding en lezen maar.

Maar soms hebt u misschien geen tijd of zin om de melding te lezen. Veeg de boodschap dan ongelezen van het scherm van de Samsung Galaxy S4, 5 en 6. Dat kan in één vingerbeweging; ontgrendelen is niet nodig. Druk simpelweg met uw vinger op de melding en veeg naar rechts of links. De melding verdwijnt van het scherm.

Meldingen uitzetten op de S6 (Android 7.0)
Bent u de meldingen helemaal zat, geef dan aan dat u geen meldingen wilt krijgen als de telefoon vergrendeld is. U krijgt dan nog wel meldingen als u de telefoon gebruikt. Zet de meldingen zo uit op de S6:

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op Schermverg. en beveilig.
 • Scrol naar beneden en tik op Meldingen.
 • Tik op Inh. op vergrendelscherm. Tik op Geen meldingen weergeven.

Meldingen uitzetten op de S6 (Android 6.0)
Bent u de meldingen helemaal zat, geef dan aan dat u geen meldingen wilt krijgen als de telefoon vergrendeld is. U krijgt dan nog wel meldingen als u de telefoon gebruikt. Zet de meldingen zo uit op de S6:

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op Schermverg. en beveilig.
 • Scrol naar beneden en tik op Meldingen op vergrendelscherm.
 • Tik op het schuifje achter 'Alle apps', zodat deze grijs wordt. 

Meldingen uitzetten op de S4 en 5
Bent u de meldingen helemaal zat, geef dan aan dat u geen meldingen wilt krijgen als de telefoon vergrendeld is. U krijgt dan nog wel meldingen als u de telefoon gebruikt. Zet de meldingen zo uit op de S4 en 5:

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op Geluiden en meldingen
 • Tik op Tijdens vergrendeling (S5) of Meldingen op vergrendelscherm (S4).
 • Tik op Geen meldingen weergeven
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.