SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: mobiel bankieren met apps

apptip

Geld overmaken via een app is niet alleen snel en gemakkelijk. Het is ook heel veilig.

Alle grote banken hebben apps waarmee klanten kunnen bankieren op de smartphone en tablet. Natuurlijk is internetbankieren op elk apparaat mogelijk dus waarom zou u een app gebruiken?

Veiligheid
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een bankier-app uitermate veilig. Het is zelfs veiliger dan internetbankieren op de pc. Op de eerste plaats is de app zelf beveiligd met een pincode. Op de tweede plaats verloopt al het bankverkeer via de app. Dit verkeer is versleuteld. Daardoor kan niemand het dataverkeer onderscheppen. Is het toestel gestolen of bent u het verloren, blokkeer dan eenvoudig de toegang van de app. Dat kan vaak online via internetbankieren of door de bank te bellen. Op Veiligbankieren.nl is meer informatie te vinden over bankieren via een app.

Gemak
De bank zit altijd in uw broekzak. Dus geld overmaken of even het saldo checken is zo gepiept. Elke bank heeft zijn app anders ingericht. Maar over het algemeen kan de gebruiker de hoogte van een bedrag instellen dat zonder verdere tussenkomst van bankcodes mag worden overgemaakt. Wie zich daar niet prettig bij voelt, laat dit gewoon achterwege. Verder kunnen iDEAL-betalingen worden gekoppeld aan de meeste apps. Dus bestel een boek bij Bol.com op de tablet of smartphone, en bij het afrekenen wordt dan de bank-app gestart die de verdere betaling afhandelt.

Nadelen
De meeste apps hebben niet alle functionaliteit van internetbankieren. Dus soms moet u toch terug naar de site van de bank. En hoge bedragen overmaken kan alleen met de normale beveiliging van uw bank. Dus dan hebt u de Rabo scanner, e.dentifier of wat uw bank ook gebruikt ter beveiliging, nodig.

Bankapps
De verschillende apps van de banken worden aangeboden in de App Store (iPhone/iPad), Play Store (Android) en WIndows Store (Windows Phone).

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.