SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: Fietsrouteplanner

2209-fietsrouteplanner van de fietsersbond

Een mooie fietsroute plannen of eentje volgen die iemand anders heeft gemaakt, doet u met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond.

De site van de Fietsrouteplanner is speciaal bedoeld om u te helpen een mooie of bijzondere route samen te stellen. Als u de site bezoekt, vraagt die om toegang tot uw locatie als uw locatie nog niet aan staat. Als u toegang geeft, markeert de site dit als een mogelijk vertrekpunt van een fietstocht.

Opties Fietsrouteplanner
Standaard is er de mogelijkheid om aan de hand van een begin- en eindpunt een route te plannen. Via 'Meer opties' voegt u daar extra tussenstops aan toe. Klikt u op 'Fietsrondje' dan stelt u een route samen waarbij u eindigt op uw vertrekpunt.

Attracties
Onder in beeld staat een kaart van Nederland waar de route op wordt getoond. Klikt u op 'Locaties/POIs' dan opent een venster waarin u interessante opties kunt aanvinken, zoals musea en attracties. Die worden dan op de kaart gemarkeerd. Zo bepaalt u snel of er onderweg nog iets leuks te doen is.

Bestaande routes
Via de link 'Voorgeplande routes', rechtsboven in beeld, komt u bij een onderdeel waar u bestaande routes kunt uitzoeken. U kiest bijvoorbeeld een provincie uit en klikt op 'Zoek'. Dan verschijnt er een overzicht met routes met daarbij hoelang ze zijn.

Een geplande route is af te drukken vanaf de site. Maar u kunt hem ook exporteren als bestand voor een GPS-apparaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.