SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: Fietsrouteplanner

2209-fietsrouteplanner van de fietsersbond

Een mooie fietsroute plannen of eentje volgen die iemand anders heeft gemaakt, doet u met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond.

De site van de Fietsrouteplanner is speciaal bedoeld om u te helpen een mooie of bijzondere route samen te stellen. Als u de site bezoekt, vraagt die om toegang tot uw locatie als uw locatie nog niet aan staat. Als u toegang geeft, markeert de site dit als een mogelijk vertrekpunt van een fietstocht.

Opties Fietsrouteplanner
Standaard is er de mogelijkheid om aan de hand van een begin- en eindpunt een route te plannen. Via 'Meer opties' voegt u daar extra tussenstops aan toe. Klikt u op 'Fietsrondje' dan stelt u een route samen waarbij u eindigt op uw vertrekpunt.

Attracties
Onder in beeld staat een kaart van Nederland waar de route op wordt getoond. Klikt u op 'Locaties/POIs' dan opent een venster waarin u interessante opties kunt aanvinken, zoals musea en attracties. Die worden dan op de kaart gemarkeerd. Zo bepaalt u snel of er onderweg nog iets leuks te doen is.

Bestaande routes
Via de link 'Voorgeplande routes', rechtsboven in beeld, komt u bij een onderdeel waar u bestaande routes kunt uitzoeken. U kiest bijvoorbeeld een provincie uit en klikt op 'Zoek'. Dan verschijnt er een overzicht met routes met daarbij hoelang ze zijn.

Een geplande route is af te drukken vanaf de site. Maar u kunt hem ook exporteren als bestand voor een GPS-apparaat.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.