Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tags uitschakelen en verwijderen op Facebook

Facebooktag1968248_640(1) Noemt een ander u in een Facebookbericht of bij een foto? Krijg daar automatisch een melding van en bepaal of het bericht op uw tijdlijn verschijnt.

Wanneer iemand u tagt, maakt deze persoon een link naar uw profielpagina. Zo kan iemand aangeven of u op een foto staat of laten zien dat hij of zij samen met u op een evenement of een bepaalde locatie was. Het bericht is ook zichtbaar voor uw vrienden via uw tijdlijn. Wilt u dat niet omdat u bijvoorbeeld niet leuk op een foto staat? Of u vindt dat niet iedereen hoeft te weten met wie u een borreltje heeft gedronken. Stel Facebook dan zo in dat u eerst toestemming moet geven voordat de tag verschijnt.

Om tags van vrienden te controleren, schakelt u tijdlijncontrole voor tags van iedereen in:

  • Log op uw computer in via www.facebook.com.
  • Klik op het driehoekje rechts bovenaan 091115_Driehoek.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik in de linkerkolom op Tijdlijn en taggen.
  • Naast 'Controleren' staat 'Wil je berichten waarin je bent getagd eerst controleren voordat het bericht wordt weergegeven op je tijdlijn?'. Klik daarnaast op Bewerken.
  • Klik op de knop met de tekst Uitgeschakeld en kies voor Ingeschakeld.

Bent u al getagd in een item en vindt u dit niet leuk, dan kunt u de tag verwijderen of de persoon die u heeft getagd vragen om het bericht te verwijderen:

  • Klik rechtsboven in het bericht op het pijltje naar beneden.
  • Klik op Tag rapporteren/verwijderen.
  • Geef aan waarom u de tag wilt verwijderen, klik op de gewenste optie.
  • Klik op Doorgaan.

Om tags uit meerdere foto's tegelijk te verwijderen:

  • Klik op het driehoekje rechts bovenaan 091115_Driehoek.
  • Klik op Activiteitlogboek.
  • Klik in de linkerkolom op Foto's waarin je bent getagd.
  • Klik op het selectievakje (of de selectievakjes) links van de berichten waaruit u een tag wilt verwijderen.
  • Klik bovenaan de pagina op Tags rapporteren/verwijderen.
  • Klik op Ik wil dat de tag van de foto wordt verwijderd.
  • Klik op Tags verwijderen uit foto's om te bevestigen.

Let op: u hebt slechts de tag verwijderd en het bericht uit uw eigen nieuwsoverzicht gehaald. Het originele bericht staat nog steeds op Facebook en is dus zichtbaar voor vrienden van degene die u heeft getagd. Om het bericht of de foto volledig te verwijderen, moet u een verzoek indienen bij degene die het bericht heeft geplaatst. Dit doet u als volgt:

  • Klik op het driehoekje rechts bovenaan 091115_Driehoek.
  • Klik op Activiteitlogboek.
  • Klik op Foto's waarin je bent getagd in de linkerkolom.
  • Klik op het selectievakje (of de selectievakjes) links van de berichten waaruit u een tag wilt verwijderen.
  • Klik bovenaan de pagina op Tags rapporteren/verwijderen.
  • Klik op Ik wil dat de tag van de foto wordt verwijderd en ook de foto wordt verwijderd.
  • Klik op Tags verwijderen uit foto's om te bevestigen.
  • Selecteer een reden van verwijdering.
  • Klik op Doorgaan.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.