SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Twitter in een notendop

0107-twitter

Het sociaal netwerk Twitter wordt door bedrijven en consumenten gebruikt om berichtjes te delen. Wat is Twitter precies en hoe werkt het?

De naam Twitter is Engels en betekent 'kwetteren', zoals vogels ook doen. Het logo van de site is dan ook een vogeltje. Twitter is een dienst waarmee gebruikers korte berichten kunnen versturen en lezen. De lengte is maximaal 280 tekens. Dat is inclusief de komma's, punten, aanhalingstekens en spaties.

Volgen
Het is ook mogelijk om uw locatie, een poll, links naar websites, foto's en video's in een bericht op te nemen. De berichten op Twitter heten trouwens 'tweets'. Gebruikers van Twitter kunnen zich abonneren op de berichten van andere mensen. Dan volgen ze die persoon, wat wordt aangeduid met het woord 'volger' of in het Engels follower. Elke keer als iemand inlogt bij Twitter, ziet hij de nieuwste berichten van de mensen die hij volgt.

Hashtag
In tweets komt u vaak de tekens # en @ tegen. Achter het #-teken staan één of meerdere woorden (zonder spaties). Samen heet dit een 'hashtag' (spreek uit als: hèsj-tèk). Een bekende hashtag is bijvoorbeeld #dwdd voor het tv-programma De Wereld Draait Door. Met een hashtag in het bericht kunnen tweets over een bepaald onderwerp gemakkelijk worden teruggevonden door anderen.

Twitternaam
De apenstaart komt u ook geregeld tegen op Twitter. Zie het als een soort adressering; de @ staat vlak voor iemands twitternaam. Als iemand een tweet verstuurt met daarin @uwnaam, dan komt die tweet bij u terecht. Als u bijvoorbeeld een tweet wilt versturen aan de voetbaltrainer Ronald Koeman, dan zet u in uw bericht @RonaldKoeman.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.