SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: uitnodigingen maken

tip

Mensen uitnodigen voor een gezellig samenzijn kan tegenwoordig heel gemakkelijk via internet.

Maak gebruik van de verschillende digitale mogelijkheden om afspraken te regelen en uitnodigingen te versturen. Een overzicht van de mogelijkheden.

WhatsApp-groep
Gewapend met de smartphone en WhatsApp hebt u zo een voorstel voor een gezellig samenzijn rondgestuurd. Maak een zogeheten groep aan voor de afspraak en laat iedereen via de app reageren. In de volgende artikelen vindt u een kopje 'Groepsgesprekken' waarin wordt uitgelegd hoe u een groep opzet.  

Datumprikker
Datumprikker is geschikt voor allerlei afspraakjes. Samen (uit) eten, naar de film of een museum, of gewoon een kopje koffie drinken. Datumprikker regelt het snel en zonder gedoe. Doe een voorstel, verstuur de uitnodiging en alle genodigden laten weten wanneer ze wel en niet kunnen. Binnen de kortste keren is het geregeld. Lees er meer over in onze tip 'Datumprikker'.

E-mail
Wie niet zozeer een afspraakje wil maken maar iets te vieren heeft, nodigt mensen meestal uit via de post. Maar tegenwoordig kan dit ook heel goed via e-mail. Maak bijvoorbeeld een mooie opzet voor de uitnodiging in een programma als Word. Kopieer het daarna in een e-mail. Kies uit het adressenboek degenen die u wilt uitnodigen en klaar! Let er wel op dat u de e-mailadressen in het BCC-veld plaatst. Zodat de e-mailadressen voor anderen niet zichtbaar zijn. Dat werkt zo:

  • Windows Mail: klik in het menu op Beeld > Alle koppen.
  • Gmail: klik rechts op bcc. Er verschijnt dan een extra regel waarin u een e-mailadres kunt typen.
  • Outlook.com: klik rechts op bcc. Er verschijnt dan een extra regel waarin u een e-mailadres kunt typen.
  • App Mail: Klik in een e-mail links op Meer (weergeven) om de optie 'BCC' zichtbaar te maken.
  • Windows Live Mail: klik in een e-mail rechts op CC en BCC weergeven.

EasyInvite
Behoefte aan meer? Probeer dan eens de website EasyInvite. De dienst verzorgt uw uitnodiging van begin tot eind. Het start met het ontwerpen van de uitnodiging. Dan vult u alle genodigden in. EasyInvite houdt bij wie zich aan- en afmelden. Ook is het mogelijk een herinnering te versturen aan mensen die nog niet gereageerd hebben. Achteraf bedankt u alle gasten voor hun aanwezigheid. Er is één nadeel: wie meer dan tien gasten wil uitnodigen, moet daarvoor betalen. Tot vijftig personen kost de dienst 25 euro, tot honderd personen 45 euro. Tja, dan wil je wel zeker weten dat het wat is. Gelukkig is de dienst gratis uit te proberen. U kunt gratis tot tien personen uitnodigen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.