SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Unroll.me verwijdert ongewenste nieuwsbrieven

unrollme Meld uzelf snel en doeltreffend af van ongewenste nieuwsbrieven en mailings.

Dikwijls ongemerkt verzamelt u in de loop der tijd een aardig aanbod aan nieuwsbrieven. Natuurlijk, er zijn nieuwsbrieven waar u uzelf bewust op abonneert, zoals de wekelijkse Nieuwsbrief van SeniorWeb. Maar er is ook digitale post die u ongewild ontvangt. Bijvoorbeeld nadat u een weekendje weg hebt geboekt, een vakantiehuisje hebt gereserveerd of een product hebt besteld. Helaas bestaat er geen digitale nee/nee-sticker. Dus de enige manier om er vanaf te komen is door uzelf af te melden. Gebruik 'Unroll.me'! Deze webdienst controleert uw inbox op nieuwsbrieven en ordent uw abonnementen alfabetisch. Daarna kunt u uzelf met één muisklik per brief afmelden. Zo slaat u twee vliegen in één klap want u ziet waarop u zoals geabonneerd bent en u verwijdert ongewenste berichten.

Unroll.me werkt voor Gmail, Outlook.com of Outlook. Gebruikt u software, zoals Windows Mail, dan kunt u helaas geen gebruik maken van de dienst.

  • Surf naar Unroll.me.
  • Klik op de groene knop Get started now.
  • Vul uw e-mailadres in, plaats een vinkje bij I agree to the terms and the privacy policy'
  • Klik op Continue.
  • Mogelijk is er een tussenstap waarin u bij uw eigen dienst (zoals Gmail of Outlook.com) moet inloggen. Vul daar uw e-mailadres en wachtwoord in zoals u dat gewend bent.
  • Hierna moet u Unroll.me toegang verlenen tot uw gegevens. U ziet een pagina met een melding zoals 'Deze app toegang geven tot je gegevens' (Outlook.com), 'Deze app wil' (Gmail). U klikt hier op Ja (Outlook.com) of Accepteren (Gmail).
  • Hierna scant Unroll.me uw berichten. Dit kan een paar minuten duren. Klik daarna op Continue to the next step.
  • U ziet nu een overzicht van uw abonnementen, keurig alfabetisch geordend.n Wilt u uzelf afmelden voor een nieuwsbrief, klik dan op Unsubscribe
  • Hebt u de lijst doorgelopen dan kunt u de pagina sluiten. En mocht u onverhoopt heel veel abonnementen blijken te hebben: geen nood. U kunt de pagina afsluiten en een volgende keer verder de lijst doorlopen. Surf naar Unroll.me en log in met uw e-mailadres (klik daarna op Edit Subscriptions in het menu rechtsboven).
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.