Menu Zoek

Tip: vergrendelpatroon Samsung-tablet vergeten?

1406-vergrendelpatroon

De schermbeveiliging van de Samsung-tablet is handig voor uw privacy. Maar wat als u niet meer weet welk patroon er nodig is om het apparaat te ontgrendelen?

Met schermbeveiliging houdt u ongenode gasten buiten uw tablet. Sommige mensen kiezen als schermbeveiliging een vergrendelpatroon in plaats van een wachtwoord of pincode. Ontgrendel de tablet met uw Google-account als u vergeten bent welk patroon u had ingesteld als beveiliging.

 • Voer een aantal keer (tien tot vijftien keer) achter elkaar een verkeerd patroon in.
 • Een melding verschijnt. Daarin staat dat u te vaak een verkeerd patroon hebt ingevuld. Tik op OK.
 • Weet u de viercijferige code nog die u bij het instellen van het vergrendelpatroon als reservebeveiliging hebt opgegeven? Tik dan op Reservepincode om weer in de tablet te komen. Weet u ook deze reservecode niet meer, tik dan op Ontgrendel via Google of op Patroon vergeten.
 • Typ bij 'Gebruikersnaam' het mailadres dat hoort bij het Google-account dat u op de tablet gebruikt.
 • Tik in het veld 'Wachtwoord' en typ het wachtwoord van uw Google-account.
 • Tik op Inloggen.

De tablet is niet langer vergrendeld. Uw patroon is komen te vervallen. Stel een nieuwe vergrendelmethode in via het scherm dat meteen opent.

Video
Bekijk ook in onze video hoe u met uw Google-account de tablet kunt ontgrendelen als u het vergrendelpatroon bent vergeten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.