SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: wat is een app?

1404-app

Wat bedoelen mensen eigenlijk als ze het over een app hebben?

 

Het woord 'app' wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Mensen hebben het over een app op hun telefoon of de tablet. Maar denkt u te weten wat er wordt bedoeld, heet Word op de computer ook ineens een app. Hoe zit het precies?

Apps op mobiele apparaten
App is de afkorting van het woord 'applicatie', oftewel: toepassing. Het woord werd gangbaar toen de smartphones en tablets in zwang kwamen. Programma's op die apparaten worden apps genoemd. De tablet en smartphone worden standaard geleverd met een aantal apps. Andere apps moeten de gebruikers downloaden. Ze zijn te vinden in de App Store (iPhone en iPad) en de Google Play Store (Android-apparaten).

Apps op de computer
Met de komst van Windows 8 en Windows 10 werd de wereld van de apps ineens uitgebreid. Deze versies van Windows hadden ineens ook een Store waar apps te vinden zijn. Programma's op Windows die uit de Store komen, worden ook apps genoemd. En inmiddels noemt Microsoft eigenlijk alle programma's op Windows 10 'apps'.

Gaat het over apps, dan kan het dus over drie zaken gaan:

  1. Een programma op de smartphone
  2. Een programma op de tablet
  3. Een programma binnen Windows 10 (of Windows 8.1).
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.