SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zip-bestand weggooien of bewaren?

Zip-bestand

Hebt u een zip-bestand ontvangen en deze uitgepakt? Verwijder het bestand dan en bespaar ruimte op de computer.

Een zip-bestand is eigenlijk niets meer dan een gecomprimeerd bestand dat een of meer bestanden bevat. Handig om bijvoorbeeld veel foto's in een keer naar iemand te versturen per mail. Om toegang te krijgen tot de bestanden in de gecomprimeerde map, moet het zip-bestand uitgepakt worden. Hoe u dit doet en hoe u een zip-bestand maakt, leest u in de tip 'Zip-bestanden maken en openen'. Nadat het zip-bestand is uitgepakt, staat er een uitgepakte kopie van de inhoud op de computer. De gecomprimeerde map hebt u dan niet meer nodig en kan worden verwijderd. Doe dat als volgt:

  • Klik met de rechtermuisknop op het zip-bestand.
  • Klik op Verwijderen.

Het bestand is nu verplaatst naar de Prullenbak.

Let op: wilt u het zip-bestand nog naar andere mensen sturen, verwijder het bestand dan pas nadat u het hebt doorgestuurd.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.