SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zoeken op een webpagina

130418zoekenweb

Bent u op zoek naar specifieke informatie op een webpagina, dan kan de zoekfunctie Ctrl+F uitkomst bieden. Vind zo snel de meest relevante informatie.

Vooral bij lange artikelen op het wereld wijde web, is de zoekfunctie onmisbaar.  Bezoekt u bijvoorbeeld de Wikipagina over de 'Maritieme geschiedenis van Nederland', maar u wilt alleen iets weten over de twintigste eeuw, dan is het wel prettig dat u gelijk kunt springen naar het desbetreffende onderwerp. Of als u iets zoekt over de Gouden Eeuw, dan wilt u misschien alleen iets weten over de architectuur. De sneltoets Ctrl+F helpt u daarbij en is te gebruiken in elke browser en pdf en in elk Word-document.

  • Surf naar een webpagina.
  • Druk de toetsen 'Ctrl' en 'F' tegelijkertijd in.
  • Er verschijnt een zoekvenster. De locatie van dit venster verschilt per browser. (Chrome: direct onder de adresregel van de website, Firefox: linksonder, Edge en Internet Explorer: linksboven)
  • Typ de zoekterm.
  • Via pijltjes of 'Volgende' kunt u springen naar de volgende vermelding van de zoekterm.

Sommige browsers hebben nog extra functies. In Internet Explorer kunt u klikken op Opties en kiezen voor 'Heel woord' of 'Identieke hoofdletters/kleine letters'. Edge heeft de vergelijkbare termen 'Volledig woord moet overeenkomen' en 'Identieke hoofdletters/kleine letters'. Firefox gebruikt: 'Alles markeren', 'Hoofdlettergevoelig' en 'Hele woorden'. Klik deze woorden aan om de zoekresultaten uit te breiden of te verkleinen. Zo bepaalt u of alleen 'Architect' of ook 'Architectuur' wordt opgenomen bij een zoekopdracht naar 'Architect'. Chrome heeft geen extra functies.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.