Menu Zoek

Usb-apparaten verwijderen uit Mac

usbstick-verwijderen

Het is onverstandig om een usb-stick zomaar uit de Mac te trekken. Er kan dan informatie verloren gaan.

Veel mensen gebruiken regelmatig een usb-apparaat, zoals een usb-stick. Het is belangrijk het apparaat goed af te sluiten, voordat het uit de computer wordt gehaald. Zo gaat geen informatie verloren. Onderstaande stappen zijn gecontroleerd met macOS Ventura en Sonoma.

Verwijder zo een usb-apparaat uit een Mac:

 • Klik op de Finder (via het pictogram op het dock).
 • De naam van het usb-apparaat staat onder het onderdeel 'Locaties' of 'Apparaten' in het linkermenu.
 • Klik op de Eject-knop Ejectknop achter de naam van het apparaat.

De naam van het usb-apparaat verdwijnt nu uit het overzicht. U kunt het veilig uit de computer halen.

Ziet u het usb-apparaat niet in het rijtje staan, maar wel op het bureaublad? Volg dan onderstaande stappen:

 • Klik met de rechtermuisknop, of met twee vingers tegelijk als u met een trackpad werkt, op icoon van het usb-apparaat.
 • Klik in de menubalk op Archief > Verwijder.

Het icoontje verdwijnt van het bureaublad. U kunt het apparaat nu veilig loskoppelen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.