Menu Zoek

Vastgelopen programma afsluiten

vastgelopen programma oplossen

Loopt een programma vast? Geen paniek: sluit het af via taakbeheer.

Loopt een programma op de pc vast? Ontzettend vervelend als u niet meer kunt werken met de app. Dat gebeurt helaas vaak op een moment dat het echt niet uitkomt. Bijvoorbeeld wanneer wijzigingen in Word nog niet zijn opgeslagen. Het is verstandig om het programma dan geforceerd met taakbeheer af te sluiten. U kunt daarna de app opnieuw starten en verder werken. Het is dus niet meteen nodig om de pc af te sluiten.

Let op: een net aangemaakt document kan bij een vastgelopen programma verloren gaan. Dat geldt ook voor recente wijzigingen in een bestaand document. Voorkom dit zoveel mogelijk door de AutoHerstel-instellingen aan te passen.

Sluit zo een vastgelopen programma:

  • Druk de toetsen Ctrl, Alt en Delete tegelijkertijd in.
  • Klik op Taakbeheer.
  • Het venster van Taakbeheer opent met een overzicht van alle openstaande programma's. Klik op het programma dat niet werkt.
  • Klik rechtsonder op Beëindigen.

Het programma sluit.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.