Menu Zoek

Vliegtuigmodus inschakelen op smartphone en tablet

vliegtuigmodus aanzetten

Alle draadloze verbindingen uitzetten? Schakel dan de vliegtuigmodus in. Handig in het vliegtuig en thuis.

Alle smartphones en tablets hebben een zogenaamde vliegtuigmodus of vliegtuigstand. Het toestel zendt dan geen signalen meer uit. U kunt dan dus niet bellen, internetten of bijvoorbeeld de bluetooth-verbinding gebruiken. Apps waarvoor geen verbinding nodig is, werken wel. Een notitie maken of foto's op het toestel bekijken kan dus nog wel.

De vliegtuigmodus gebruiken we vooral in het vliegtuig. De vliegtuigmaatschappijen vragen vaak of reizigers draadloze functies willen uitschakelen. Met de vliegtuigstand is dat zo gedaan en blijft het apparaat gewoon aan. Maar de vliegtuigmodus is ook handig als u het apparaat wilt opladen. De batterij laadt dan tweemaal zo snel op. Of wanneer de batterij van het toestel bijna leeg is en u niet kunt opladen. Bijvoorbeeld als u onderweg bent naar huis en u in nood wilt kunnen bellen. Deze modus bespaart de batterij.

Zet zo op Android-apparaten de vliegtuigmodus aan:

  • Veeg omlaag vanaf de bovenrand van het scherm.
  • De snelle instellingen openen. Tik op het vliegtuigicoon. Ziet u dit niet? Veeg het menu dan eerst wat verder naar beneden.

De vliegtuigstand staat aan. Weer uitzetten? Tik dan weer op het vliegtuigje in de snelle instellingen.

Zet zo op een iPad of iPhone de vliegtuigmodus aan:

  • Veeg op een iPad, iPhone X of nieuwer van rechtsboven naar beneden over het scherm. Veeg op een iPhone SE, iPhone 8 en ouder (toestellen met een thuisknop) van onderen naar boven over het scherm.
  • Het bedieningspaneel opent. Tik op het vliegtuigicoon.

Het icoon kleurt blauw en de vliegtuigmodus staat aan. Weer uitzetten? Tik op het vliegtuigje in het bedieningspaneel.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.