Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

YouTube-tip: Eurovisie Songfestival

youtubetip Helaas stond Nederland weer niet in de finale van het Eurovisie Songfestival dit jaar. Op het songfestivalkanaal op YouTube vindt u tal van filmpjes uit de tijd dat Nederland zich nog wel kon laten gelden op het songfestivalpodium.

Wat dacht u van Lenny Kuhr met 'de Troubadour', winnaar in 1969. Of Corry Brokken met 'Net als toen', het liedje dat zegevierde in 1957. Natuurlijk vindt u er ook de laatste winnende Nederlandse inzending: Teach-In met Ding-a-dong. 1975 was dat!

Maar u vindt er ook andere Nederlandse inzendingen die nog steeds de moeite van het beluisteren waard zijn. Natuurlijk de onvergetelijke Mouth and MacNeal met 'I See A Star', de Nederlandse inzending in 1974. Helaas voor hen stond er dat jaar een onverslaanbaar bandje uit Zweden op het podium: Abba met 'Waterloo'. En herinnert u zich nog de blotevoetenmeisjes van Frizzle Sizzle (1986) en hun lied 'Alles heeft een ritme'? Of de krachtige Ruth Jacott (1993) met 'Vrede'?

Alle video's van het kanaal die te maken hebben met Nederland vindt u hier: Eurovisie Songfestival Nederland

En ten slotte, het kanaal van het Eurovisie Songvestival vindt u hier: YouTube-kanaal Eurovisie Songfestival

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.