SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

YouTube-tip: Eurovisie Songfestival

youtubetip Helaas stond Nederland weer niet in de finale van het Eurovisie Songfestival dit jaar. Op het songfestivalkanaal op YouTube vindt u tal van filmpjes uit de tijd dat Nederland zich nog wel kon laten gelden op het songfestivalpodium.

Wat dacht u van Lenny Kuhr met 'de Troubadour', winnaar in 1969. Of Corry Brokken met 'Net als toen', het liedje dat zegevierde in 1957. Natuurlijk vindt u er ook de laatste winnende Nederlandse inzending: Teach-In met Ding-a-dong. 1975 was dat!

Maar u vindt er ook andere Nederlandse inzendingen die nog steeds de moeite van het beluisteren waard zijn. Natuurlijk de onvergetelijke Mouth and MacNeal met 'I See A Star', de Nederlandse inzending in 1974. Helaas voor hen stond er dat jaar een onverslaanbaar bandje uit Zweden op het podium: Abba met 'Waterloo'. En herinnert u zich nog de blotevoetenmeisjes van Frizzle Sizzle (1986) en hun lied 'Alles heeft een ritme'? Of de krachtige Ruth Jacott (1993) met 'Vrede'?

Alle video's van het kanaal die te maken hebben met Nederland vindt u hier: Eurovisie Songfestival Nederland

En ten slotte, het kanaal van het Eurovisie Songvestival vindt u hier: YouTube-kanaal Eurovisie Songfestival

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.