Menu Zoek

Zip-bestand weggooien

zip-bestand

Een zip-bestand ontvangen en uitgepakt? Verwijder het bestand dan en bespaar ruimte op de pc.

Een zip-bestand is eigenlijk niets meer dan een gecomprimeerd bestand dat een of meer bestanden bevat. Handig om bijvoorbeeld veel foto's in een keer naar iemand te versturen per mail. Pak het zip-bestand eerst uit om toegang te krijgen tot de bestanden in de gecomprimeerde map. Hierna staat een uitgepakte kopie van de inhoud op de pc. De gecomprimeerde map hebt u dan niet meer nodig en kan worden verwijderd. Maar wilt u het zip-bestand nog naar andere mensen sturen? Verwijder het bestand dan pas nadat u het hebt doorgestuurd.

Verwijder zo een zip-bestand van de pc:

  • Open de Verkenner.
  • Klik met de rechtermuisknop op het zip-bestand.
  • Klik in Windows 10 op Verwijderen en klik in Windows 11 op het vuilnisbakje rechts boven.

Het bestand is nu verplaatst naar de Prullenbak.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.