Android-telefoon onderhouden

Artikel

De smartphone gebruiken we elke dag. Onderhoud het apparaat goed. Elke maand opschonen, ordenen en schoonpoetsen loont.

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
5,0 / 5 (9 stemmen)
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gewijzigd op 27 mrt 2024

Telefoon onderhoud

Geef maar toe, ook u gebruikt de smartphone elke dag. Niks om u voor te schamen. Het is immers tegelijkertijd een agenda, navigatiemiddel, wekker, naslagwerk, radio, tv en nog veel meer. Wat je zo vaak gebruikt, moet je ook goed onderhouden. Loop de telefoon daarom iedere maand eens na. Bijvoorbeeld op de eerste dag van de maand. Maak daar een gewoonte van. Het kost niet veel tijd en u houdt er een soepel werkend apparaat aan over. In mindere mate geldt dit natuurlijk ook voor de Android-tablet.

Back-up Android-telefoon

Hoe voorzichtig je ook bent, de telefoon kan pardoes uit je hand in duizend stukjes vallen. Of er zomaar mee ophouden. Fijn dat je dan terug kunt vallen op een reservekopie is van instellingen, bestanden en apps. Controleer elke maand de back-up-instellingen. Fervente WhatsApp-gebruikers doen er verstandig aan de back-up-instellingen in die app na te kijken.

Update controleren

Controleer elke maand of het toestel nog bijgewerkt moet worden. Staat er een veiligheidsupdate klaar, of zelfs een upgrade naar een nieuwe Android-versie? Installeer hem direct. En zet het toestel af en toe echt uit. Of start het opnieuw op. Dat is soms nodig om updates compleet te kunnen installeren.

Telefoon opschonen en ordenen

Telefoons hebben vandaag de dag behoorlijk wat opslagruimte. Maar zeker op de oudere modellen is het soms schipperen met de ruimte. Elke maand een opruimbeurt houdt de smartphone netjes en levert opslagruimte op. Onderhoud ook Chrome, het internetprogramma op de telefoon.

De browser:

Schoonmaken

Zoals gezegd wordt de telefoon intensief gebruikt. We hebben hem elke dag meerdere malen in onze handen. Dus onderhoud niet alleen de binnenkant maar maak ook het apparaat zelf schoon. Weg met die vingerafdrukken. En die bacteriën.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven