Menu Zoek

Android-telefoon onderhouden

Android-telefoon onderhouden
De smartphone gebruiken we elke dag. Onderhoud het apparaat goed. Elke maand opschonen, ordenen en schoonpoetsen loont.

Geef maar toe, ook u gebruikt de smartphone elke dag. Niks om u voor te schamen. Het is immers tegelijkertijd een agenda, navigatiemiddel, wekker, naslagwerk, radio, tv en nog veel meer. Wat je zo vaak gebruikt, moet je ook goed onderhouden. Loop de telefoon daarom iedere maand eens na. Bijvoorbeeld op de eerste dag van de maand. Maak daar een gewoonte van. Het kost niet veel tijd en u houdt er een soepel werkend apparaat aan over. In mindere mate geldt dit natuurlijk ook voor de Android-tablet.

Hoe voorzichtig je ook bent, de telefoon kan pardoes uit je hand in duizend stukjes vallen. Of er zomaar mee ophouden. Fijn dat je dan terug kunt vallen op een reservekopie is van instellingen, bestanden en apps. Controleer elke maand de back-up-instellingen. Fervente WhatsApp-gebruikers doen er verstandig aan de back-up-instellingen in die app na te kijken.

Controleer elke maand of het toestel nog bijgewerkt moet worden. Staat er een veiligheidsupdate klaar, of zelfs een upgrade naar een nieuwe Android-versie? Installeer hem direct. En zet het toestel af en toe echt uit. Of start het opnieuw op. Dat is soms nodig om updates compleet te kunnen installeren.

Telefoons hebben vandaag de dag behoorlijk wat opslagruimte. Maar zeker op de oudere modellen is het soms schipperen met de ruimte. Elke maand een opruimbeurt houdt de smartphone netjes en levert opslagruimte op. Onderhoud ook Chrome, het internetprogramma op de telefoon.

De browser:

Zoals gezegd wordt de telefoon intensief gebruikt. We hebben hem elke dag meerdere malen in onze handen. Dus onderhoud niet alleen de binnenkant maar maak ook het apparaat zelf schoon. Weg met die vingerafdrukken. En die bacteriën.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.