Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 9 januari 2018

Windows 8.1: overstaphulp e-mail behouden

Leuk, een nieuwe computer met Windows 8.1! Maar u wilt al het goede van de oude Windows-computer natuurlijk ook behouden. Zoals uw opgeslagen e-mailtjes. Gebruikte u het programma Outlook Express, Windows Mail of Windows Live Mail? Dan hebt u e-mails op uw oude computer staan. Wij laten zien hoe u ze kunt blijven gebruiken door ze online te zetten.
De redactie werkt dit artikel niet meer bij. U kunt dit artikel nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Omdat Windows 8.1 nog maar weinig gebruikt wordt, maken wij voor dit besturingssysteem geen nieuwe artikelen en tips. Leden van SeniorWeb kunnen met vragen terecht bij PCHulp, of wisselen kennis uit in de Windows-Club.

In Windows 8.1 hebt u een Microsoft-account nodig om met verschillende programma's te werken. Dit account hebt u als het goed is aangemaakt tijdens het installeren van Windows 8.1 of u had al een Microsoft-account. Hebt u op dit moment nog geen Microsoft-account, maak deze dan aan. Lees in het artikel 'Microsoft-account aanmaken' hoe dit moet.

Dit Microsoft-account komt goed van pas wanneer u uw e-mails van uw oude computer ook op uw nieuwe computer wilt kunnen gebruiken. E-mails die u in het programma Outlook Express, Windows Mail of Windows Live Mail hebt staan kunt u namelijk uploaden naar uw Microsoft-account. Vervolgens hebt u toegang tot deze mailtjes op uw computer met Windows 8.1.

Hebt u uw e-mailprogramma geopend? Sluit dit dan af voordat u begint.

U kunt een zogenaamde invoegtoepassing installeren in Internet Explorer. Deze helpt u bij het uploaden van de e-mail.

 • Ga naar de website van Microsoft. Doe dit in de browser Internet Explorer.
 • Vul in het venster dat opent indien nodig uw inloggegevens in en klik op Aanmelden.
 • Op uw internetpagina verschijnt boven of onderin een melding met de volgende strekking: 'Deze website wil de volgende invoegtoepassing installeren: Mail Migration van Microsoft Corporation'. klik rechtstreeks op de knop Installeren. Kan dit niet, klik dan op de melding en vervolgens op ActiveX-besturingselement installeren óf Deze invoegtoepassing selecteren voor alle gebruikers op deze computer.
 • Eventueel verschijnt er een venster Gebruikersaccountbeheer. Klik hier op Doorgaan of op Ja.
 • Vervolgens verschijnt er eventueel een venster met een beveiligingswaarschuwing. De bron is betrouwbaar, dus u klikt hier op Installeren.

In Internet Explorer verschijnt nu de pagina 'E-mailapps op deze pc'. U ziet onder het kopje 'Outlook Express', 'Windows Mail' of 'Windows Live Mail' (afhankelijk van uw e-mailprogramma) één of meerdere e-mailaccounts staan. Dit zijn de e-mailaccounts die op uw computer aan het e-mailprogramma zijn gekoppeld.

Staan er meerdere e-mailaccounts, dan kunt u ervoor kiezen maar één e-mailaccount toe te voegen aan (uploaden naar) uw online Microsoft-account.

 • Klik op de link Kies wat je wilt importeren.

Een lijst met alle mappen die u kunt importeren opent.

 • Haal de vinkjes weg van mappen die u niet wilt importeren.
 • Klik op Importeren.

Al uw contactpersonen en e-mailtjes zijn nu geupload naar de cloud en toegevoegd aan uw Microsoft-account. Klik op Naar Postvak IN om uw oude e-mailaccount in Outlook.com te bekijken.

Log op de website Outlook.com in met uw Microsoft-account en u kunt vanaf elke computer bij uw oude mailtjes. Hoe Outlook.com werkt, leest u in 'Outlook.com: beginnen met e-mail'.

Om uw e-mail te bekijken in het programma E-mail van Windows 8.1, koppelt u uw Microsoft e-mailaccount aan het programma. Hoe u dat doet, leest u in het artikel 'Starten met de app Mail (Windows 8.1)'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.