SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

4 extraatjes in Spotify

Handige tips voor SpotifyHaal meer uit de muziekdienst Spotify. Luister naar cabaret of een podcast, maak een gezamenlijke afspeellijst of bekijk de afspeellijsten die Spotify voor u persoonlijk maakt.

Met de muziekdienst Spotify kunt u eindeloos naar muziek luisteren. Maar de dienst heeft meer mogelijkheden. In dit artikel bespreken vier handige functies. Maakt u nog geen gebruik van Spotify? Lees dan eerst het artikel 'Muziek luisteren met Spotify'. Daarin bespreken we de basis, zoals hoe u nummer zoekt en een afspeellijst maakt.

Afspeellijsten zijn handige overzichten met liedjes. Gebruikers van Spotify kunnen naar een afspeellijst van iemand anders luisteren of er zelf een aanmaken. Dat bespreken we in het eerdergenoemde artikel. Muziekliefhebbers kunnen ook een gezamenlijke afspeellijst maken! Zet een van uw bestaande afspeellijsten om naar een gezamenlijke lijst of maak speciaal een nieuwe lijst aan om samen met anderen te vullen.

 • Klik in het linkermenu op een van uw afspeellijsten.
 • Klik rechts op het pictogram van de cirkel met drie puntjes.
 • Klik op Gezamenlijke afspeellijst.
  Gezamenlijke afspeellijst in Spotify
 • Andere mensen kunnen de lijst nu aanvullen. Stel de mensen met wie u de lijst wil delen op de hoogte van het bestaan van de lijst. Klik op het pictogram van de cirkel met drie puntjes.
 • Klik op Delen > Links naar afspeellijst kopiëren.
 • Plak de link (met de sneltoets Ctrl+V) in een bijvoorbeeld een e-mail.

Spotify staat natuurlijk bekend om de grote hoeveelheid liedjes die de dienst ter beschikking stelt. Maar er is ook cabaret op te vinden. Zoek hiervoor op de naam van uw favoriete cabaretier of zoek naar een afspeellijst met allerlei verschillende cabaretiers. 

Spotify heeft ook podcasts. Dat zijn geluidsfragmenten die u op elk tijdstip kunt beluisteren. Denk aan radioprogramma's, gesproken columns, verhalen of nieuws. En zelfs hoorspelen zijn er te vinden. Let op, Spotify biedt ook veel Engelstalige podcasts aan. Aan de taal van de beschrijving bij de podcast is te zien in welke taal de podcast wordt gesproken.  

 • Klik links in het venster op Bladeren.
 • Klik in het menu bovenaan de pagina op Podcasts.
 • Hier staan een aantal suggesties. Scrol verder naar beneden om podcasts per categorie te bekijken.
 • Klik op de afbeelding van de podcast en klik op Afspelen.

Spotify maakt wekelijks afspeellijsten voor zijn afzonderlijke gebruikers. Dit doet het op basis van luistergedrag. In 'Discover Weekly' staan elke maandag weer dertig andere nummers op basis van de muziek die u luistert. In 'Release Radar' staan elke vrijdag dertig nummers die onlangs zijn uitgekomen. Het zijn nieuwe nummers van artiesten waar u naar luistert en andere nieuwe singels.  

 • Klik links in het venster op Bladeren.
 • Klik in het menu bovenaan de pagina op Ontdekken.
 • Onder 'Afspeellijsten speciaal voor jou' staan de twee afspeellijsten. Klik op de afspeellijst en klik op Afspelen.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.