Menu Zoek

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 23 februari 2018.

Aan de slag met Windows 8.1

Windows 8.1 werkt heel anders dan eerdere Windows-versies. Een voorbeeld: waar u voorheen programma's kon terugvinden via het Startmenu, opent u deze in Windows 8.1 via een zogeheten tegel op het Startscherm. In deze cursus leert u de basis van het werken met Windows 8.1.
De redactie werkt deze cursus niet meer bij. U kunt deze cursus nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Omdat Windows 8.1 nog maar weinig gebruikt wordt, maken wij voor dit besturingssysteem geen nieuwe artikelen en tips. Leden van SeniorWeb kunnen met vragen terecht bij PCHulp, of wisselen kennis uit in de Windows-Club.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een korte introductie op Windows 8.1, wat een Microsoft-account is en waarom u dat nodig hebt.
  • Het Startscherm.
  • De bediening met de muis en met sneltoetsen.
  • Wat tegels en apps zijn en hoe u ermee omgaat.
  • Wat de Windows Store is.
  • De Verkenner in Windows.
  • Werken met internet en e-mail.
  • Onderhoud en veiligheid.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u Windows 8.1 nodig op de computer. U gebruikt een Microsoft-account om in te loggen. Daarnaast gebruikt u een muis om de handelingen uit te voeren.

Voordat u begint
Deze cursus gaat er vanuit dat uw Windows 8.1 startklaar is en dat u een Microsoft-account hebt. Is dat niet het geval dan raden we u aan eerst het volgende artikel op de website van SeniorWeb te lezen:

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In veel Leslocaties worden cursussen verzorgd over Windows 8.1. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een Leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u het thema Windows (Kies in het menu boven elke pagina Thema's > Windows). In dat thema vindt u tal van artikelen en tips over Windows 8.1. Zoals een overstap- of upgradehulp als u al een computer met een eerdere Windows-versie bezit.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.