Menu Zoek

Deze cursus werken we niet meer bij. Daarom is de informatie misschien oud.

Deze cursus is gearchiveerd op 13 februari 2020.

Starten met Excel 2013

In deze cursus staat het programma Excel 2013 van Microsoft centraal. U leert de basisbeginselen kennen. Na de cursus zijn de termen werkblad, rijen, kolommen en cellen u bekend. Daarnaast leert u simpele berekeningen maken, de gegevens vormgeven en tabelgegevens weergeven in een grafiek.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De basis: het programma starten, een document openen en werkbladen, kolommen, rijen en cellen onderscheiden.
  • Getalnotatie: aangeven of het een geldbedrag, percentage of datum betreft. Cijfers achter de komma zetten en grote getallen noteren.
  • Rekenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, en functies gebruiken om een berekening uit te voeren.
  • Grafieken: gegevens presenteren in een grafiek
  • Opmaak en weergave: de breedte van kolommen en de hoogte van rijen aanpassen. Tekst en cellen vormgeven en de juiste weergave gebruiken om af te drukken.

Benodigdheden
Om deze cursus goed te kunnen volgen hebt u de Nederlandse versie van het programma Excel 2013 nodig. Dit maakt deel uit van het kantoorpakket Office van Microsoft. Daarin zitten ook andere programma's, zoals Word voor tekstverwerking en PowerPoint voor diavoorstellingen. Het pakket is te koop via computerwinkels en winkels op internet. Voor wie al die andere programma's niet nodig heeft, is Excel 2013 ook los te koop. Goedkoop is het programma niet, de adviesprijs van Microsoft (de maker ervan) is 135 euro.

Hebt u Excel 2007 of Excel 2010, dan is de cursus ook te volgen, maar sommige onderdelen kunnen iets afwijken. Hebt u Excel 2016, dan kunt u ook de Online Cursus 'Starten met Excel' volgen.

U leert het meest van de cursus door de lessen uit te proberen in Excel. Om het u gemakkelijker te maken hebben we daarvoor een oefenwerkmap beschikbaar. Dit downloadt u hier: Oefenwerkmap Online Cursus.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u het onderwerp Word & Excel (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Word & Excel). Hier vindt u tal van artikelen en tips over Excel. Bijvoorbeeld hoe u een adressenlijst maakt. Of een compleet huishoudboekje.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.