Menu Zoek

Apps downloaden buiten App Store met iOS 17

woensdag 19 april 2023

Apps downloaden buiten App Store straks mogelijk met iOS 17Apple-gebruikers kunnen vanaf iOS 17 ook apps downloaden buiten de App Store. Daarmee voldoet Apple aan Europese wetgeving uit 2021.

In die wetgeving staat dat iPhone- en iPad-gebruikers ook apps buiten de App Store om moeten kunnen downloaden. Zo zijn ze daar niet meer afhankelijk van. Apple verzette zich lang tegen deze wetgeving. Apps downloaden buiten de App Store om vergroot de kans dat gebruikers malware installeren.

Strenge criteria App Store-apps

Apps in de App Store moeten voldoen aan strenge criteria, zodat ze veilig zijn. Installeren gebruikers vanaf iOS 17 een app van buiten de App Store, dan moeten ze zelf de veiligheid beoordelen. Dat is zelfs voor experts soms lastig.

Apparaat veilig houden

Ons advies is om ook met iOS 17 alleen apps te downloaden uit de officiële App Store. Zo voorkomt u downloaden van malware. iOS 17 verschijnt in september. Komende tijd maakt Apple steeds meer nieuwe functies van het besturingssysteem bekend.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.