Menu Zoek

ING stopt met IBM Trusteer Rapport

woensdag 21 juni 2017
ING, IBM Trusteer Rapport

ING geeft sinds 2012 klanten gratis beveiligingssoftware als extra bescherming. Maar met ingang van 1 juli houdt de bank hiermee op.

Sinds 2012 hebben ING-klanten de mogelijkheid gratis gebruik te maken van IBM Trusteer Rapport. Dat is software die extra bescherming moet bieden naast een gewoon antiviruspakket. Het is nadrukkelijk niet bedoeld ter vervanging van een virusscanner.

Met ingang van 1 juli biedt de bank IBM Trusteer Rapport niet meer aan. ING adviseert bestaande gebruikers het pakket na die datum te verwijderen. Verder raadt de bank een alternatief pakket aan: HitmanPro.Alert. Ook dit pakket moet gezien worden als extra bescherming. HitmanPro.Alert is niet gratis maar ING-klanten kunnen het met korting aanschaffen.

HitmanPro.Alert
Extra bescherming is geen verplichting. Banken verwachten van gebruikers dat ze hun computer up-to-date houden en ervoor zorgen dat er een werkende virusscanner is geïnstalleerd. Fraudeslachtoffers die dit hebben nagelaten, lopen het risico hun aanspraak op schadevergoeding te verspelen. Maar het installeren van extra pakketten wordt door niemand verlangd. De keus is aan de gebruiker.

Computerveiligheid
Wie zijn pc verbindt met internet stelt het apparaat bloot aan allerlei digitale dreigingen. Een goede bescherming hiertegen is noodzaak. Het artikel ‘Keuzehulp virusscanner’ helpt u het juiste pakket te vinden.

Veilig internetbankieren
Een virusscanner alleen is niet genoeg. Lees het artikel ‘Veilig internetbankieren: wat u moet doen’ waarin precies wordt verteld waar u op moet letten. En wie een tablet of smartphone bezit: probeer eens te bankieren via de app van de bank. Dat is veel veiliger dan via de pc of laptop. Tot op heden is er nog geen enkel fraudegeval bekend waarin een bank-app een rol speelt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.