U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Samen sociaal online tijdens Week van de Mediawijsheid
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 3 mei 2022.

Nieuws

Samen sociaal online tijdens Week van de Mediawijsheid

Samen sociaal online tijdens Week van de Mediawijsheid

Hoe houden we de online wereld een prettige en sociale plek? Die vraag staat centraal tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Samen sociaal online tijdens Week van de Mediawijsheid
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 3 nov 2021

In 2020 gingen steeds meer mensen online. Driekwart van de Nederlanders gebruikte in 2020 media als WhatsApp en videobellen. In 2015 was dat nog maar 57 procent. Tegelijk nemen de zorgen over de verdeeldheid tussen mensen online toe. 

Prettige en sociale plek

Alle kennis van de wereld ligt op internet binnen handbereik, maar door steeds meer desinformatie wordt het moeilijker te beoordelen of iets echt waar is. Online voelt soms niet veilig door haat en cybercriminaliteit. Hoe zorgen we ervoor dat de online wereld een prettige en sociale plek blijft? De Week van de Mediawijsheid zoekt naar antwoorden op die vraag.

Activiteiten

De week loopt van vrijdag 5 tot en met vrijdag 12 november. Zowel online als op verschillende locaties in het land zijn er activiteiten om mensen meer mediawijs te maken. Kijk op www.weekvandemediawijsheid.nl om te zien welke activiteiten er bij u in de buurt of online te doen zijn.

SeniorWeb

Op SeniorWeb.nl staat ook allerlei informatie rondom het thema. Meer weten? Lees dan een of meerdere van onze artikelen:

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Facebook en privacy

Facebook wordt hevig bekritiseerd vanwege privacyschendingen. Hoe zit het nu eigenlijk met privacy op Facebook?

Facebookberichten alleen voor vrienden

Wie actief is op Facebook, doet er goed aan zijn profiel af te schermen. Vreemden hoeven niet te zien wat u allemaal plaatst aan updates en foto’s.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven