Zoeken
Menu Zoek

Windows 10 krijgt 'programma-blokkade'

maandag 27 februari 2017

Windows StoreBij de voorjaarsupdate in april krijgt Windows 10 de optie om installatie van programma’s te blokkeren. Alleen apps uit de Windows Store zijn toegestaan als de optie aanstaat.

Momenteel zijn er twee mogelijkheden om aan nieuwe programma’s (ook wel apps genoemd) te komen. Gebruikers downloaden programma’s via internet, bijvoorbeeld via de website van het programma. Of ze downloaden apps uit de Windows Store, de digitale winkel uit het Startmenu.

Windows Store
Microsoft ziet het liefst dat mensen via de Windows Store apps downloaden. Daar verdienen ze geld mee. Microsoft zegt ook dat de Store veiliger is, omdat alle apps gecontroleerd zijn. Downloaden van een programma via een betrouwbare website is echter ook veilig.

Drie opties
Bij de Creator’s Update, de grote update in april, komt er een nieuwe instelling beschikbaar in de Instellingen. Gebruikers kunnen instellen dat ze alleen uit de Windows Store programma’s kunnen downloaden. De tweede mogelijkheid is om zowel via internet als de Store te downloaden, zonder beperkingen. Een tussenvorm is de optie waarbij de Store de voorkeur heeft, maar downloaden via websites wel mogelijk blijft. Bij elke download komt er dan eerst een melding dat apps uit de Windows Store veilig en betrouwbaar zijn.  

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.