Menu Zoek

Anton van Mil

Anton van Mil Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2008 Ewijk
  • PCHulp per Telefoon-vrijwilliger
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Anton van Mil, PCHulp per Telefoon-vrijwilliger van SeniorWeb.
Anton van Mil Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2008 Ewijk
  • PCHulp per Telefoon-vrijwilliger
PCHulp per Telefoon zit nu óók in de middag voor u klaar!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
‘Toen ik met de VUT ging in 2008 heeft een kennis in Ewijk mij bij een SeniorWeb Leslocatie geïntroduceerd onder het mom ‘Dat is vast wat voor jou’. En dat klopte. Ik ben niet meer bij SeniorWeb weggegaan. Ik ben begonnen als cursusdocent. Toen de nieuwe dienst PCHulp per Telefoon in 2009 werd geïntroduceerd, vroeg het verenigingsbureau van SeniorWeb mij daarbij. Sindsdien ben ik vrijwilliger bij PCHulp per Telefoon.

Waarom is het zo leuk om mensen telefonisch te helpen?
In mijn werkzame leven installeerde ik software in distributiecentra van Michelin door heel Europa. Daarna had ik regelmatig mensen aan de telefoon om te helpen bij het gebruik van die software. Het is heel leuk dat ik die ervaring nu ook in mijn vrijwilligerswerk kan inzetten. Telefonisch hulp bieden is een heel boeiende job. Het geeft veel voldoening en het is fijn dat we dit werk vanuit huis kunnen doen. Per dagdeel zijn er tussen de acht en tien vrijwilligers die SeniorWeb-leden met hun digitale vragen op weg helpen. Sinds kort kunnen leden niet alleen ’s morgens bellen, maar ook in de middag. We zitten dus tussen 9.00 en 12.00 uur én 13.00 en 16.00 uur voor u klaar!

Wat zijn de uitdagingen van PCHulp per Telefoon?
Het is en blijft een uitdaging om binnen de zeer beperkte tijd van het telefoongesprek een oplossing te vinden voor de diversiteit aan vragen die we krijgen. In Windows 10 is nu een app, Quick Assist, die we regelmatig gebruiken om mee te kijken en indien gewenst ook om zaken aan te passen op de computer van het lid. Zeker na uitbraak van de coronapandemie is dit een hele uitkomst. Het is mijn ervaring dat de leden veel beter begrijpen wat je doet, als ze op deze manier meekijken.

Hebt u nog een tip voor de SeniorWeb-leden?
De meeste mensen hebben diverse apps op de computer openstaan. Wanneer ze daarna iets anders willen doen op de pc, dan sluit men de ene app (bijvoorbeeld e-mail) en vervolgens opent men de andere (bijvoorbeeld de tekstverwerker). Maar u kunt ook meerdere apps open laten. Het voordeel daarvan is dat je tussen deze apps heen en weer kunt schakelen met gebruik van de sneltoetscombinatie Alt+Tab. Als u de Alt-toets ingedrukt houdt en meerdere keren op de Tab-toets drukt, ziet u dat telkens een andere app geselecteerd wordt. Laat dan de Alt-toets los, dat kunt u verder met de gekozen app. Probeert u het maar, het is reuzehandig!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.