Menu Zoek

Corrie Ramondt - van 't Leven

Corrie Ramondt - van 't Leven SeniorWeb-lid Lid sinds 2012 Zierikzee
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Corrie Ramondt – van ’t Leven uit Zierikzee. Zij is sinds 2012 lid van SeniorWeb.
Corrie Ramondt - van 't Leven SeniorWeb-lid Lid sinds 2012 Zierikzee
Met WhatsApp Web appt u via de computer. Lees de letters op een groot scherm en deel foto’s die op de computer staan!

Waarom bent u lid geworden van SeniorWeb?
Aangezien ik een dagje ouder werd en wat problemen met de computer kreeg, werd ik lid. Dat was in 2012. MS DOS in de jaren negentig kon ik nog goed volgen, maar nu wordt het er niet makkelijker op met de digitale ontwikkelingen! En SeniorWeb legt het zo goed uit, dat was mijn uitgangspunt om lid te worden.

Wat voor apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik gebruik een vaste computer, smartphone en een printer. Met die printer kan ik draadloos contact maken. Ik kan zelfs beneden met mijn smartphone een printopdracht op afstand geven. Dan drukt de printer het boven gewoon af! Ideaal.

Op mijn kantoortje heb ik zelfs nog een oude computer met Windows XP, plus printer 720C. Die werken gewoon nog! Daar staat bijvoorbeeld een adressenbestand in Davilex op, dat bestand heb ik al járen. En het programma Family Tree, waarmee ik diverse stamboomonderzoeken heb verzameld.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Ik heb in het najaar van 2021 heb ik diverse webinars van SeniorWeb gevolgd over de cloud, Dropbox en Windows 11. Deze werden gepresenteerd door Hans Straatman en dat deed hij geweldig! Hij legde alles rustig uit en de presentaties duurden niet te lang. Heel fijn en goed te volgen!

Vorig jaar had ik een nieuwe computer gekocht, maar helaas is deze niet goed geïnstalleerd. Het antivirusprogramma Norton werkte niet goed en elke keer liep de pc vast. Het is nog een keer opnieuw erop gezet. Daar moest ik het volle pond weer voor betalen. ‘Geen garantie’, werd er gezegd. Het was een enorme teleurstelling. Toen heb ik bij SeniorWeb een PCHulp-verzoek ingediend. Een vrijwilliger van SeniorWeb heeft me op afstand geholpen en ik was uit de brand! En het programma werkt nog steeds als een zonnetje. Prachtig! Als je iemand zó goed kunt helpen, heb je écht verstand van computers! Daar ben ik echt ontzettend goed mee geholpen.

Hebt u nog een leuke digitale tip voor de leden en lezers?
WhatsApp gebruik ik graag voor contact met vrienden en familie. Ik heb laatst in Enter gelezen dat je ook kunt whatsappen via de computer! Dat werkt via WhatsApp Web. Het is gemakkelijker om de letters te lezen op een groot scherm, en je deelt simpel foto’s die op je computer staan. Echt een verbetering ten opzichte van whatsappen via de smartphone!

Tip van de redactie: Wilt u ook leren whatsappen via de computer? Lees dan de stap-voor-stapuitleg in het artikel ‘WhatsApp op de computer gebruiken’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.