Menu Zoek

Hanne Kip-Zweers

Hanne Kip-Zweers SeniorWeb-lid Lid sinds 2001 Bemmel
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Hanne Kip-Zweers. Zij is sinds 2001 lid van SeniorWeb.
Hanne Kip-Zweers SeniorWeb-lid Lid sinds 2001 Bemmel
Kijk mee naar de boten en surfers in Scheveningen via de webcam!

In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Hanne Kip-Zweers. Zij is sinds 2001 lid van SeniorWeb.

Wat voor apparaten gebruikt u zoal en wat doet u ermee?
Ik gebruik sinds 2000 een vaste computer, en tegenwoordig heb ik ook een laptop. Nee, ik heb geen smartphone! Dat verbaast iedereen.

Als ik ’s morgens opsta, doe ik meteen de laptop aan. Dan kijk ik naar het nieuws en mijn binnengekomen mails. Ik ben via SeniorWeb lid geworden van diverse mailgroepen. Daar ken ik aardig wat mensen van. We delen van alles met elkaar. Zoals hobby’s, persoonlijke verhalen en foto’s over onze (klein)kinderen.

Daarnaast lees ik ook veel, dus ik heb veel boeken de e-reader, dat vind ik heel makkelijk! Dan is het licht altijd goed en kan ik de letters vergroten. Ik las altijd gewone boeken, maar ik vind de e-reader fijner.

Wat hebt u aan SeniorWeb gehad?
Ik ben lid geworden van SeniorWeb toen ik alleen kwam te staan. Via de SeniorWeb Mailgroepen ben ik toen in contact gekomen met heel veel leuke mensen. Ik ben zo blij dat ik lid ben geworden! De computer is voor mij heel belangrijk om contact te houden met anderen. Ik ben niet meer mobiel, dus ik ga niet zo snel meer naar buiten. Maar afleiding heb ik zat door de computer.

Hebt u nog een leuke digitale tip voor andere senioren?
Het is leuk om op webcams te kijken! Ik vind het leuk om de boten en surfers in Scheveningen te bekijken via deze website. Of de vogeltjes bekijken in hun nestkastjes via Beleef de lente.

Tip van de redactie: Nog meer leuke webcams volgen vanuit huis? Lees onze tips: ‘Wereldreis maken via webcams’ en ‘Broedende visarenden volgen via webcam’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.