Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Hans Roszbach

Hans Roszbach Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2014 Rotterdam
  • PCHulp aan Huis-vrijwilliger
  • Leren aan Huis-vrijwilliger
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Vandaag maakt u kennis met Hans Roszbach uit Rotterdam. Hij is sinds 2014 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Hans Roszbach Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2014 Rotterdam
  • PCHulp aan Huis-vrijwilliger
  • Leren aan Huis-vrijwilliger
Weet wat er op uw apparaat gebeurt!

Wat doet u als vrijwilliger van SeniorWeb?
Ik ben mijn vrijwilligerswerk bij SeniorWeb begonnen als docent in de bibliotheek van Rotterdam. Daarbij ben ik ook computerhulp aan huis en per telefoon gaan bieden. Naast PCHulp aan Huis ben ik ook actief bij Leren aan Huis. Dan ga ik ongeveer een uurtje per één a twee weken langs bij een SeniorWeb-lid. We werken dan aan een concreet leerdoel. Bijvoorbeeld de Windows 10-computer leren kennen of leren werken met Word. Het is goed om te zien hoe mensen hun apparaat onder de knie krijgen.

Wat is uw tip voor SeniorWeb-leden?
Weet wat er op uw apparaat gebeurt! Hiervoor heb ik eigenlijk drie tips: noteer uw wachtwoorden op een veilige plaats, geef altijd een herstel e-mailadres en/of telefoonnummer op bij accountinstellingen en maak zo veel mogelijk gebruik van hulp door één persoon of organisatie, bijvoorbeeld SeniorWeb.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.