Menu Zoek

Henny Planting

Henny Planting SeniorWeb-lid Lid sinds 2012 Schagen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Henny Planting uit Schagen. Zij is sinds 2012 lid van SeniorWeb.
Henny Planting SeniorWeb-lid Lid sinds 2012 Schagen
In de PostNL-app kunt u een melding ontvangen als er een pakketje voor u klaarligt.

Wat voor digitale apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Een laptop, tablet en smartphone. Die laatste gebruik ik dagelijks. Ik gebruik veel apps regelmatig, zoals WhatsApp, Too Good To Go, PostNL, Rijden de treinen?, internetbankieren, spelletjes en de app van de woningbouwvereniging. Op de tablet speel ik graag Wordfeud met vriendinnen. Ook doe ik daar Bijbelstudie op, want het grote scherm leest fijn. En mijn laptop heb ik de afgelopen 2,5 jaar veel gebruikt. Elke dag, helemaal in coronatijd. We vergaderden digitaal met mijn geloofsgenootschap. En ik zoomde elke week met mijn zoon. Haalden we allebei patat en gingen we samen ‘digitaal eten’. Ook voor senioren was corona een grote uitdaging. Ik vind het heel knap dat mensen die nooit met een computer hebben gewerkt, ook ineens met die digitale apparaten aan de slag gingen!

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Tien jaar geleden dacht ik: ‘Ik zal er allicht iets aan hebben, ik doe immers ook veel met de computer!’ De naam ‘SeniorWeb’ sprak me aan omdat ik inmiddels senior ben. Ik wilde het graag uitproberen. Er zijn altijd wel digitale tips waar ik iets aan heb. Of de onderwerpen waar ik al wat van weet, worden uitgediept. Ik ben er wel blij mee!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Jaren geleden is er een SeniorWeb-vrijwilliger langs geweest en die heeft de hele computer opgeschoond. Hij heeft me ook meteen laten zien hoe je back-ups moet maken. Ideaal!

Hebt u nog een leuke tip?
In de PostNL-app kunt u een melding ontvangen als er een pakketje voor u klaarligt. Ik vind het zo handig! Er komen geen briefjes meer in de bus, als er een afleverpoging voor een pakketje is geweest. Dit gaat allemaal digitaal. Als je in de PostNL-app hebt ingesteld dat u een melding krijgt, kunt u er rekening mee houden. Ik ben redelijk uithuizig, daarom is het handig om te weten wanneer ik thuis moet zijn om de bezorger te ontvangen. Ook daar kan de app meldingen voor geven.

Tip van de redactie: lees in het artikel 'De app van PostNL gebruiken' de stap-voor-stapuitleg voor het instellen van meldingen in de PostNL-app.

Fotograaf: Paul Tolenaar

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.